Tento recept lze upravit podle různých chuťových preferencí, takže můžete vynechat nežádoucí ingredience nebo přidat jiné (například houby). Lze přidat ingredience pro zvětšení barevné palety chilli. Pohrajte si s tím podle svého!
Příprava
- Příprava: 45 minut
- Vaření: 5 hod. 10 min.
- Celkem: 5 hod. 55 min.
- Počet porcí: 15
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kousky
- 2 nakrájené cibule
- 4 stroužky česneku, mleté
- 1 balíček mraženého sekaného špenátu
- 1 hrnek mražených kukuřičných zrn
- 1 cuketa, nakrájená na kousky
- 1 žlutá dýně, nakrájená na kousky
- 6 polévkových lžic chilli
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce sušené petrželky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 2 plechovky nakrájených rajčat se šťávou
- 2 plechovky černých fazolí
- 1 plechovka fazolí garbanzo
- 2 plechovky rajčatového protlaku
- 1 plechovka rajčatové omáčky nebo v případě potřeby více plechovek
- 1 šálek zeleninového vývaru nebo v případě potřeby více
Postup
Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a na něm smažte zelenou, červenou a žlutou papriku, cibuli a česnek, dokud cibule nezačne hnědnout (8 až 10 minut). Směs vložte do pomalého hrnce. Vmíchejte špenát, kukuřici, cuketu, žlutou dýni, chilli, kmín, oregano, petrželku, sůl, černý pepř, rajčata, fazole a rajčatový protlak, dokud se důkladně nepromísí. Přísady zalijte rajčatovou omáčkou a zeleninovým vývarem.
Nastavte sporák na nízký stupeň a vařte, dokud všechna zelenina nezměkne, 4 až 5 hodin. Zkontrolujte ochucení; pokud je chilli příliš husté, přidejte více rajčatové omáčky a zeleninového vývaru na požadovanou hustotu. Vařte další 1 až 2 hodiny, aby se chutě spojily.
Výživové údaje na jednu porci
- 134 kalorií
- bílkoviny 6,3 g
- sacharidy 24,8 g
- tuk 2,4 g
- sodík 616,7 mg