Nic se nevyrovná bylinkovému smetanovému sýru. Tuto bezmléčnou pomazánku si můžete dát na toasty nebo ji zamíchat do těstovin. Naše veganská verze se snadno připravuje a není třeba ji vařit.
- doba přípravy: 15 minut
- množství: 400 g
Ingredience
- 250 g kešu oříšků
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- šťáva z 1 citronu
- nasekaná pažitka
Postup
Kešu oříšky vložte do velké mísy a zalijte je vodou. Mísu přikryjte fólií a nechte ji namočenou přes noc nebo alespoň 4 hodiny. Kešu oříšky slijte a opláchněte, poté je přidejte do kuchyňského robotu spolu s lahůdkovým droždím, citronovou šťávou, 1/2 lžičky soli a 1 lžící vody.
Šlehejte, dokud směs nebude velmi hladká, potrvá to asi 5 minut. Přendejte kešu sýr do misky nebo talíře a vmíchejte pažitku. Přikryjte a dejte na 1 hodinu do lednice, aby trochu ztuhl. Sýr vydrží v lednici 3 až 4 dny.