Tento vynikající dýňový chlebíček je důkazem toho, že i bez vajec, mléka a másla se dá upéct vynikající zákusek. Výhodou je rychlost přípravy těsta a také to, že nejsou potřeba žádné speciální, těžko dostupné suroviny.
Příprava:
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 60 minut
- Celkem: 70 minut
Ingredience:
- 3,5 hrnku hladké mouky
- 3 hrnky cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 400 g uvařené dýně
- 1 hrnek oleje
- 2/3 hrnku vody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Množství vystačí na 2 chlebíčky.
Postup:
Krok 1: Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a prášek do pečiva. V jiné míse smíchejte rozmixovanou dýni, olej, vodu a vanilku, aby vznikla hladká směs. Sypké suroviny přidejte k tekutým a dobře promíchejte.
Krok 2: Nalijte těsto do dvou menších chlebíčkových forem vyložených pečicím papírem. Pečte asi 50 minut a stav chlebíčků kontrolujte pomocí špejle. Před vyjmutím z formy nechte chlebíčky vychladnout.
Výživové údaje na jednu porci (plátek):
- 190 kcal
- tuky 7 g
- sacharidy 31 g
- cukry 19 g
- vláknina 1 g
- bílkoviny 2 g