Využijte zralé banány ve veganském banánovém chlebu – dokonalé snídaňové pochoutce, kterou si lze vychutnat k rannímu šálku kávy. Nejlepší je opečený s arašídovým máslem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 50 minut
- Porce: 10
Ingredience
- 3 velké černající banány
- 75 g rostlinného nebo slunečnicového oleje
- 100 g hnědého cukru
- 225 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- 3 lžičky skořice nebo směsi koření
- 50 g sušeného ovoce nebo ořechů
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Oloupané banány rozmačkejte vidličkou a poté dobře promíchejte s olejem a cukrem. Přidejte mouku, prášek do pečiva a skořici a dobře promíchejte. Přidejte sušené ovoce nebo ořechy.
Pečte ve vymazané a vysypané formě 20 minut. Pokud koláč hnědne, zkontrolujte ho a přikryjte fólií. Pečte dalších 20 minut. Před krájením nechte koláč trochu vychladnout. Koláč je výborný čerstvě upečený.
Výživové hodnoty na porci
- 218 kalorií
- tuk 8 g
- nasycené mastné kyseliny 1 g
- sacharidy 33 g
- cukry 15 g
- vláknina 2 g
- bílkoviny 3 g
- sůl 0,5 g