Veganské párečky v těstíčku

Veganské recepty

Zabalte si na piknik nebo prostřete rautový stůl těmito chutnými veganskými párečkovými závitky s houbami, hnědou rýží, hořčicí a šalvějí.

Doba přípravy a vaření

Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut

Podává se 10 porcí

Výživové hodnoty na jednu porci

  • kcal 326
  • tuk 20 g
  • nasycené mastné kyseliny 8 g
  • sacharidy 27 g
  • cukry 3 g
  • vláknina 4 g
  • bílkoviny 7 g
  • sůl 1 g

Složení

  • 250 g hub
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 pórky nakrájené nadrobno
  • 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 polévková lžíce jemně nasekaných šalvějových lístků
  • 1 polévková lžíce misa z hnědé rýže
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 30 g velmi jemně nasekaných kaštanů
  • 70 g čerstvé bílé strouhanky
  • 1 x 320 g plát hotového listového těsta
  • hladká mouka na poprášení
  • bezmléčné mléko (např. sójové) na polevu

Postup

KROK 1
Houby vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte je na velmi jemno. Do velké pánve dejte polovinu olivového oleje, přidejte pórek se špetkou soli a jemně smažte 15 minut nebo dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Pórek vyškrábněte z pánve do mísy a dejte stranou, aby trochu vychladl.

KROK 2
Na pánvi rozehřejte zbývající olej a na středním plameni 10 minut smažte houby. Přidejte česnek, šalvěj, miso a hořčici a smažte další minutu. Nechte mírně vychladnout.

KROK 3
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Houbovou směs vyklopte do mísy s pórkem, přidejte kaštany a strouhanku. Vše okořeňte a promíchejte, až vznikne mírně tuhá směs.

KROK 4
Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu a poté ho rozválejte tak, aby jedna strana měřila 40 cm. Uprostřed těsta vytvarujte směs hub a pórku do tvaru klobásy, pak těsto obtočte kolem náplně a podél švu jej utěsněte vidličkou. Nakrájejte na deset kousků. Položte je na pergamenem vyložený plech a každý kousek potřete mlékem. Pečeme 25 minut nebo do sytě zlatohnědé barvy. Nechte trochu vychladnout a před podáváním posypte sezamovými semínky.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang