Veganské lívance jsou stejně lahodné jako klasické lívance a ještě snáze připravitelné. Stačí vyměnit pár ingrediencí za jejich rostlinné alternativy a můžete si vychutnat tuto sladkou pochoutku bez výčitek.
V tomto univerzálním receptu na veganské nekynuté lívance bez mléka si můžete vybrat své oblíbené ořechy a sušené ovoce nebo je při každé přípravě obměňovat – buďte odvážní!
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 35 minut
- 16 porcí
Výživové hodnoty na porci
- kcal 177
- tuk 9 g
- nasycené mastné kyseliny 2 g
- sacharidy 21 g
- cukry 14 g
- vláknina 1 g
- bílkoviny 2 g
- sůl 0,1 g
Ingredience
- 140 g bezmléčné pomazánky
- 140 g hnědého cukru
- 2 lžíce zlatého sirupu
- 175 g ovesných vloček
- 75 g nasekaných ořechů podle vlastního výběru
- 75 g sušeného ovoce (např. rozinky, sušené brusinky, nakrájené meruňky)
Postup
Troubu předehřejte na 160 stupňů a vyložte 20 cm čtvercovou formu nebo pekáč pečicím papírem.
V hrnci na mírném ohni rozpusťte pomazánku, cukr a sirup. Odstavte z ohně a přisypte ovesné vločky, nasekané ořechy a sušené ovoce. Směs přeneseme do formy a hřbetem lžíce uhladíme.
Pečte 30-35 minut, dokud těsto není lehce zlatavé a křupavé na okrajích. Před krájením na čtverečky jej nechte ve formě vychladnout. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až tři dny.