Veganské koláčky

Veganské recepty

Vychutnejte si veganskou verzi vláčných svatebních koláčků, která využívá sójové mléko a veganskou rostlinnou pomazánku nahrazující mléčné výrobky. Podávejte s veganskou smetanou a oblíbeným džemem.

Příprava

Příprava: 20 minut
Pečení: 20 minut
Plus chlazení a zmrazení

Složení

  • 350 g hladké mouky, navíc na poprášení
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 95 g veganské rostlinné pomazánky
  • 150 ml sójového mléka a další na polevu
  • džem, k podávání
  • veganská alternativa smetany

Postup

V míse smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a cukr. Vmíchejte rostlinnou pomazánku, až získáte jemnou strouhanku. Můžete ji také postupně rozmixovat v kuchyňském robotu, až bude připomínat strouhanku.
Do moučné směsi postupně vmíchejte mléko, dokud nevznikne hladké těsto.

Kuchyňskou desku lehce poprašte moukou a těsto na koláčky opatrně vyválejte na tloušťku 2 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečícím papírem a dejte na 30 minut do lednice, aby ztuhlo.

Vyjměte těsto z lednice a pomocí 7 cm vykrajovátka vykrájejte koláčky. Položte je horní stranou dolů na další plech vyložený papírem a mezi jednotlivými koláčky nechte 2 cm mezeru. Díky tomu budou koláčky rovnoměrné. Potřete je přebytečným mlékem a dbejte na to, aby nekapalo na boky (jinak by nerovnoměrně vykynuly).

Vložte koláčky na 15 minut do mrazáku. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Vyndejte je z mrazáku a pečte 15-20 minut dozlatova. Podávejte s džemem a veganskou smetanou.

Výživové hodnoty na porci

  • kcal 345
  • tuk 11 g
  • nasycené mastné kyseliny 3 g
  • sacharidy 55 g
  • cukry 11 g
  • vláknina 3 g
  • bílkoviny 6 g
  • sůl 1,02 g

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang