Jednoduché a přitom extra chutné burgery z červených fazolí. Servírovat je lze například s americkými brambory nebo jen tak v bulce se zeleninou a sojanézou.
Příprava:
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience:
- 1 plechovka (400 g) červených fazolí, scezených a propláchnutých
- 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev, nastrouhaná (volitelné)
- 1 zelená paprika, nakrájená nadrobno (volitelné)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce teplé vody
- 3 lžíce oblíbené chilli omáčky
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička mletého kmínu
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 2 krajíce celozrnného chleba, natrhaného na drobné kousky
- hladká mouka podle potřeby
Recept je na 4 porce.
Postup:
Krok 1: Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte olejem nebo vyložte pečicím papírem. V míse rozmačkejte fazole, přidejte cibuli, česnek, mrkev a zelenou papriku. Promíchejte.
Krok 2: V malé misce smíchejte kukuřičný škrob, vodu, chilli omáčku, mleté chilli, kmín, sůl a černý pepř. Vmíchejte do fazolové směsi. Přidejte natrhaný celozrnný chléb a mouku, aby vzniklo lepkavé těsto.
Krok 3: Na připravený plech dávejte lžící hromádky těsta a pomocí prstů vytvarujte hamburgery. Pečte v předehřáté troubě asi 10 minut z každé strany, aby byly propečené uvnitř a křupavé na povrchu.
Výživové údaje na jednu porci:
- 264 kcal
- bílkoviny 11,6 g
- sacharidy 51,7 g
- tuky 1,4 g