Veganské fazolové burgery

Veganské recepty

Jednoduché a přitom extra chutné burgery z červených fazolí. Servírovat je lze například s americkými brambory nebo jen tak v bulce se zeleninou a sojanézou.

Příprava:

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience:

  • 1 plechovka (400 g) červených fazolí, scezených a propláchnutých
  • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev, nastrouhaná (volitelné)
  • 1 zelená paprika, nakrájená nadrobno (volitelné)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce teplé vody
  • 3 lžíce oblíbené chilli omáčky
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 2 krajíce celozrnného chleba, natrhaného na drobné kousky
  • hladká mouka podle potřeby

Recept je na 4 porce.

Postup:

Krok 1: Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte olejem nebo vyložte pečicím papírem. V míse rozmačkejte fazole, přidejte cibuli, česnek, mrkev a zelenou papriku. Promíchejte.

Krok 2: V malé misce smíchejte kukuřičný škrob, vodu, chilli omáčku, mleté chilli, kmín, sůl a černý pepř. Vmíchejte do fazolové směsi. Přidejte natrhaný celozrnný chléb a mouku, aby vzniklo lepkavé těsto.

Krok 3: Na připravený plech dávejte lžící hromádky těsta a pomocí prstů vytvarujte hamburgery. Pečte v předehřáté troubě asi 10 minut z každé strany, aby byly propečené uvnitř a křupavé na povrchu.

Výživové údaje na jednu porci:

  • 264 kcal
  • bílkoviny 11,6 g
  • sacharidy 51,7 g
  • tuky 1,4 g

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang