Tyto lahodné veganské sušenky jsou tak snadné na přípravu; po upečení si zachovávají svůj tvar a jsou ideální jako základ na zdobené vánoční cukroví!
Příprava
- doba přípravy: 15 minut
- doba pečení: 10 minut
- navíc: 30 minut
- celková doba přípravy: 55 minut
- počet porcí: 30 sušenek
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- ¾ šálku bílého cukru
- ½ šálku veganského margarínu (například Earth Balance®)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce kokosového mléka
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte 2 plechy pečícím papírem. Do mísy prosejte mouku, jedlou sodu a sůl. Cukr a veganský margarín míchejte elektrickým mixérem v míse, asi 2 minuty.
Přidejte vanilkový extrakt. Vmíchejte moučnou směs. Po lžících přidávejte kokosové mléko, dokud se těsto nespojí. Zabalte do fólie a nechte 30 minut chladnout.
Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku 0,6 až 1,2 cm. Namočte formičky na sušenky do mouky; vykrájejte sušenky a položte je na připravené plechy. Pečte v předehřáté troubě, dokud lehce nezezlátnou, asi 10 minut.