Vegan cheesecake – recept – coffee raw s vanilkou

Veganské recepty

Tento recept na cofee raw vegan cheesecake si určitě zamilujete. Cheesecake je jemně nasládlý, voní a chutná po kávě a vanilce, je bezlepkový a kromě trošky pražené kávy je také raw. Je ideální k hrnku teplé kávy nebo k čaji.

Co na jeho přípravu potřebujete? Určitě dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 25 cm. Vyložte ji pečicím papírem a zaklapněte.

Korpus:

  • 1,5 hrnku datlové hmoty nebo čerstvých datlí (nebo sušených datlí namočených ve vodě na pár hodin)
  • 1,5 hrnku pekanových ořechů nebo vlašských ořechů namočených předem na pár hodin do vody
  • 2 lžičky vanilky
  • 1 lžíce agávového nebo javorového sirupu

Všechny ingredience rozmixujeme a hmotou vyložíme formu. Dáme na chvíli do lednice nebo mrazáku.

Coffee raw vegan ceesecake ocení každý milovník kávy.
Coffee raw vegan ceesecake ocení každý milovník kávy.

Krém: 

  • 2 hrnky kešu ořechů (namočených na pár hodin do vody)
  • 2 lžičky vanilky
  • ½ – ¾ datlí
  • ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • špetka soli
  • 5 či více lžiček kvalitní bio kávy
  • 5 lžic javorového sirupu

Všechny ingredience pořádně rozmixujeme. Kávu přidáme dle chuti. Vzniklou hmotu rozetřeme na ztuhlý korpus.

Veganský dort je možné ozdobit například kávovými zrnky, kešu oříšky nebo drcenými kakaovými boby.

Dobrou chuť!

Autorka receptu: Hana Pavlíčková
Tento a podobné dortíky můžete ochutnat v brněnském V.bistru.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang