Veganské recepty

Sojanéza – co to je, recept na domácí sojanézu

Sojanéza není nic jiného než veganská obdoba majonézy. Lze ji samozřejmě koupit v...

Zdravá večeře – nejlepší recepty na zdravou a lehkou večeři

Horké letní dny a spousta čerstvého ovoce a zeleniny v obchodech a na tržnicích vyloženě...

Rostlinné mléko – výroba, porovnání, hodnocení – které vybrat?

Pití rostlinných mlék je stále více populární. Rostlinná mléka sice mlékem vůbec...

Černá čočka – recepty, jak uvařit a připravit

Beluga neboli černá čočka s bílým vnitřkem je nejdrobnějším druhem čočky. Má jemně...

Cizrna, královna luštěnin – recepty a vaření cizrny

Cizrna je po hrachu a fazolích celosvětově třetí nejpoužívanější luštěninou a z...

Samosa – recept na indické zeleninové trojhránky s mangovým dipem

Veganská strava není výdobytkem moderního západního světa, nýbrž mnohaletou tradicí a...

Chřestová polévka – nejlepší recept

V dobách nedávno minulých mu říkali špargl, dnes je znám hlavně jako chřest. Nesporné...

Ředkvičková pomazánka – nejlepší recepty

Pomazánka z čerstvé zeleniny a bylinek neodmyslitelně patří ke svačinám jarních a...

Quinoa – co je quinoa, recepty, jak se vaří?

Spolu s chia semínky, zeleným ječmenem, červenou řepou nebo česnekem a brokolicí se...

Tofu – recepty – smažené, uzené, příprava

Co je tofu? Jak a z čeho se vyrábí tofu? Jak nejlépe připravit tofu? Jaký je rozdíl mezi...

Hummus –⁠ domácí, cizrnový –⁠ nejlepší recepty

Jeden z nejstarších pokrmů vůbec –⁠ to je hummus, orientální pomazánka původně z...

Dýně hokaido – nejlepší recepty z dýně hokaido

Dýně hokaido je právem nazývána královnou podzimu. Hokaido je zdravá zelenina s velmi...

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang