Miso papričky

Veganské recepty

Asijská kuchyně je plná veganských dobrot. Důkazem budiž miso papričky s ananasem.

NUTRIČNÍ HODNOTY NA PORCI

  • Kalorie 459
  • Tuk 12 g
  • Nasycené mastné kyseliny 2 g
  • Cukry 25 g
  • Sůl 1,5 g
  • Bílkoviny 18 g
  • Sacharidy 68 g
  • Vláknina 4.7 g

Složení

  • 220 g plechovky ananasových kroužků ve šťávě
  • 280 g pevného tofu
  • 2 papriky smíšené barvy
  • olivový olej
  • 4 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 90 g rýžových nudlí vermicelli
  • 20 g hrášku wasabi
  • 2 vrchovaté lžičky červené miso pasty

Metoda

Vložte kolečka ananasu (šťávu si ponechte) do velké suché pánve s nepřilnavým povrchem na středním ohni. Tofu nakrájejte na čtyři kousky a přidejte na pánev. Vše nechte 4 minuty jemně opéct, poté otočte, opečte na druhé straně a vyjměte, pánev nechte na ohni.

Papriku zbavte slupky, nakrájejte na dvoucentimetrové kousky a vložte na pánev s ½ lžíce olivového oleje, poté snižte teplotu na středně nízkou. Jarní cibulky ořízněte, bílé půlky nakrájejte na 2 cm dlouhé kousky a přidejte na pánev, zelené vršky si ponechte. Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte, vše pak za pravidelného míchání vařte 10 minut nebo dokud nezměkne.

Mezitím nakrájejte zelené půlky jarních cibulek nadrobno. V míse zalijte nudle vroucí vodou z konvice. V hmoždíři rozdrťte hrášek wasabi na jemno. Smíchejte miso pastu s ananasovou šťávou a nalijte ji do pánve s trochou vody. Nechte ji minutu syčet a poté vraťte tofu a ananas na pánev.

Nudle slijte, rozdělte na talíře a přelijte je miso paprikou, následovanou tofu a ananasem. Posypte je nakrájenou zelenou jarní cibulkou a drceným wasabi hráškem a rovnou se zastrčte.

Tipy

  • Hrášek wasabi můžete klidně vyměnit za něco méně pálivého. Drcené kešu oříšky nebo arašídy dodají stejnou křupavost.
  • Výborné budou všechny druhy nudlí, případně je můžete vyměnit a použít rýži.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang