Meruňková omáčka s tymiánem

Veganské recepty

Tento recept skvěle funguje jako součást letní hostiny na zahradě. Ať už samotný, nebo jako dip k mnoha masům, či sýrům.

NUTRIČNÍ HODNOTY NA PORCI

  • kalorie 40
  • tuk 2,3 g
  • nasycené mastné kyseliny 0.3 g
  • cukry 4.6 g
  • sůl 0.2 g
  • bílkoviny 0.5 g
  • sacharidy 4.7 g
  • vláknina 0.9 g

Ingredience

  • ½ svazku tymiánu (10 g)
  • 125 g sušených meruněk
  • ½ malé čerstvé červené chilli papričky
  • extra panenský olivový olej

Metoda

Tymián vložte do hrnku a zalijte 150 ml vroucí vody z konvice, po 1 minutě tymián vyhoďte. Sušené meruňky vložte do mixéru. Rozpulte je, zbavte jádřinců a přidejte červenou chilli papričku, zakápněte 2 lžícemi extra panenského olivového oleje a přidejte špetku mořské soli.

Do mixéru nalijte vodu s tymiánem a mixujte, dokud nebude velmi hladký. Přelijte do pěkné servírovací misky, nechte vychladnout, přikryjte a uložte do chladničky, dokud nebude potřeba. Podáváme s pomalu pečeným jehněčím masem, citronovými bramborami a fazolemi.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang