Domácí hořčice

Veganské recepty

Tento recept je naprostá bomba. Jakmile zvládnete základy, pohrajte si s různými bylinkami a octem pro různé chutě. Připravte ji alespoň 3 dny předem, aby se chutě stihly rozvonět.

Složení

  • 100 g žlutých hořčičných semínek
  • 150 ml šampaňského octa (lze použít i jablečný ocet)
  • 150 ml bílého vína
  • 4-5 snítek čerstvého estragonu

Metoda

Hořčičná semínka, ocet, bílé víno a 2 lžičky mořské soli dejte do skleněné misky a zakryjte potravinovou fólií. Odložte na 3 dny stranou. Třetí den vložte všechny ingredience do kuchyňského robotu, nejprve vyberte estragonové lístky a rozmixujte je dohladka. V případě potřeby přidejte několik kapek vody na uvolnění.

Ochutnejte, v případě potřeby upravte koření a uložte do sterilované sklenice – v lednici vydrží až měsíc. Hořčici můžete podávat třeba ke kapustovým karbanátkům.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang