Tento recept je naprostá bomba. Jakmile zvládnete základy, pohrajte si s různými bylinkami a octem pro různé chutě. Připravte ji alespoň 3 dny předem, aby se chutě stihly rozvonět.
Složení
- 100 g žlutých hořčičných semínek
- 150 ml šampaňského octa (lze použít i jablečný ocet)
- 150 ml bílého vína
- 4-5 snítek čerstvého estragonu
Metoda
Hořčičná semínka, ocet, bílé víno a 2 lžičky mořské soli dejte do skleněné misky a zakryjte potravinovou fólií. Odložte na 3 dny stranou. Třetí den vložte všechny ingredience do kuchyňského robotu, nejprve vyberte estragonové lístky a rozmixujte je dohladka. V případě potřeby přidejte několik kapek vody na uvolnění.
Ochutnejte, v případě potřeby upravte koření a uložte do sterilované sklenice – v lednici vydrží až měsíc. Hořčici můžete podávat třeba ke kapustovým karbanátkům.