Je třeba trochu si přisladit chladná podzimní odpoledne, takže je ten správný čas si ukázat recept na limetkový raw dort s čokoládovým pudingem. Samozřejmě nezbytný je k tomu hrnek nějaké dobré teplé kávy, jinak by to nebylo ono.
Na jazyku se nám bude střídat sladká s jemně kyselkavou. Část dortu je sladká, část je v podstatě klasickým kešu cheesecakem.
Na korpus potřebujete:
- 2 až 3 lžičky raw kakaa
- 1 hrnek mandlí (předem namočených ve vodě)
- 1 hrnek sladkých měkkých rozinek (dají se použít například i datle)
- pár lžic slunečnicových semínek
- agávový sirup (lžíce nebo více dle potřeby)
- meruňky (na hotový korpus)
Do mixéru vložte mandle a pomixujte na hrubo. Pak postupně přidejte ostatní ingredience a rozmixujte do hutnější lepivé hmoty, jíž poté vyložíte dortovou formu s odnímatelným dnem. Dejte do lednice a nechte chladit.
Na bílou limetkovou vrstvu potřebujete:
- hrnek a půl kešu oříšků (předem namočených ve vodě)
- limetkovou šťávu ze 3-4 limetek
- 4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 2 lžičky agávového sirupu
- meruňky (ty nemixujeme, nýbrž pokládáme až na hotový krém)
Vyšlehejte (rozmixujte) do jemného lehce kyselkavého krému, který rozetřete na dortový korpus.
A zbývá nám vrchní čokoládový puding, na který potřebujeme:
- 1 zralé avokádo
- 3-4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- raw kakao (dle vašeho uvážení)
- agávový sirup
Zralé avokádo rozmixujte s olejem, kakaem a sirupem. Podle poměru kakaa a agávového sirupu si můžete vytvořit buď sladkou nebo hořkou čokoládu.
Puding nalijte na limetkovou vrstvu, poklaďte ho kousky meruněk a celý dort dejte na pár hodin chladit do lednice.
Zdravé ingredience najdete na:
www.bioobchod.cz
Dobrou chuť!