Těstovinám se meze nekladou. Pokud se k nim přidá lilek, je úspěch téměř vždy zaručen.
Nutriční hodnoty na porci
- Kalorie 346
- Tuk 9 g
- Nasycené mastné kyseliny 1,4 g
- Cukry 9,5 g
- Sůl 0,3 g
- Bílkoviny 13 g
- Sacharidy 57 g
- Vláknina 7 g
Ingredience
- 12 čerstvých barevných chilli papriček
- 2 lilky (celkem 500 g)
- 300 g sušených celozrnných penne
- 4 stroužky česneku
- 1 x 400 g plechovka rajčat
Metoda
Chcete-li připravit rychlý chilli olej, rozpulte chilli papričky a zbavte je slupky. Naplňte čistou žáruvzdornou nádobu olivovým olejem, pak jej nalijte do nepřilnavé pánve na středně nízkém ohni a přidejte chilli papričky.
Mezitím dejte vařit vroucí osolenou vodu na těstoviny. Lilky podélně rozpulte a přikryté blanšírujte ve vodě 5 minut, poté je vyjměte a nechte vodu vařit.
Měkké chilli papričky opatrně naberte do sklenice, pak je lžící zalijte olejem a 2 lžíce nechte na pánvi (sklenici s chilli olejem si uschovejte, abyste jím mohli dochutit jídlo).
Lilek nakrájejte na třícentimetrové kousky, přidejte na pánev se špetkou mořské soli a černého pepře, pak zvyšte teplotu na maximum a pravidelně míchejte.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, zatímco oloupete a nadrobno nakrájíte česnek, a pak je 2 minuty smažte spolu s lilkem. Přilijte rajčata, rozbijte je lžící a přilijte půlku šťávy z konzervy.
Do omáčky přidejte tolik chilli papriček, na kolik si troufnete, a vařte, dokud nejsou těstoviny hotové, pak ochutnejte a dochuťte. Těstoviny slijte a promíchejte je s omáčkou,