Baklažánové penne arrabbiata

Veganské recepty

Těstovinám se meze nekladou. Pokud se k nim přidá lilek, je úspěch téměř vždy zaručen.

Nutriční hodnoty na porci

  • Kalorie 346
  • Tuk 9 g
  • Nasycené mastné kyseliny 1,4 g
  • Cukry 9,5 g
  • Sůl 0,3 g
  • Bílkoviny 13 g
  • Sacharidy 57 g
  • Vláknina 7 g

Ingredience

  • 12 čerstvých barevných chilli papriček
  • 2 lilky (celkem 500 g)
  • 300 g sušených celozrnných penne
  • 4 stroužky česneku
  • 1 x 400 g plechovka rajčat

Metoda

Chcete-li připravit rychlý chilli olej, rozpulte chilli papričky a zbavte je slupky. Naplňte čistou žáruvzdornou nádobu olivovým olejem, pak jej nalijte do nepřilnavé pánve na středně nízkém ohni a přidejte chilli papričky.

Mezitím dejte vařit vroucí osolenou vodu na těstoviny. Lilky podélně rozpulte a přikryté blanšírujte ve vodě 5 minut, poté je vyjměte a nechte vodu vařit.

Měkké chilli papričky opatrně naberte do sklenice, pak je lžící zalijte olejem a 2 lžíce nechte na pánvi (sklenici s chilli olejem si uschovejte, abyste jím mohli dochutit jídlo).

Lilek nakrájejte na třícentimetrové kousky, přidejte na pánev se špetkou mořské soli a černého pepře, pak zvyšte teplotu na maximum a pravidelně míchejte.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, zatímco oloupete a nadrobno nakrájíte česnek, a pak je 2 minuty smažte spolu s lilkem. Přilijte rajčata, rozbijte je lžící a přilijte půlku šťávy z konzervy.

Do omáčky přidejte tolik chilli papriček, na kolik si troufnete, a vařte, dokud nejsou těstoviny hotové, pak ochutnejte a dochuťte. Těstoviny slijte a promíchejte je s omáčkou,

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang