Recept jako stvořený k valentýnskému datu 14. února. Udělejte radost sobě i svým blízkým.
Co budete potřebovat:
- formičky na muffiny (6-8 ks)
- sušené meruňky
- sušené datle
- sušený kokos (půl hrnku)
- kešu (asi 1 hrnek)
- čerstvý ananas (150 g)
- kokosový olej (půl hrnku)
- slunečnicová semínka
- mandle
- řepovou šťávu (4 lžíce)
- fíky
- vanilku
- agávový sirup (4 lžíce)
Postup přípravy:
Na přípravu korpusu košíčků rozmixujte datle, meruňky, fíky a rozinky. Bokem rozmixujte mandle. Rozemleté sušené ovoce obalte v rozmixovaných mandlích (místo datlí můžete vyzkoušet i jiné druhy ořechů – vlašské nebo pekanové).
Pořádně prohněteme a dochutíme vanilkou. Vzniklou hmotu rozdělte na dno košíčků – asi do ½ jejich výšky.
Bílou vrstvu připravíte z kešu ořechů, ananasu, kokosového oleje, agávového sirupu a sušeného kokosu. Všechny ingredience rozmixujte na jemno a vlijte do košíčků tak, aby nahoře zůstalo místo na růžovou vrstvu.
Zbývající bílý krém dobarvěte 4 lžícemi řepové šťávy a opět promixujte. Nalijte na vrh košíčků, ozdobte slunečnicovými semínky, mandlemi nebo kokosem a dejte mrazit alespoň na půl hodiny.
Po 30 či více minutách vytáhněte z mrazničky, připravte si vaši oblíbenou kávu a vychutnejte si chvilku s těmi, které máte rádi. Alternativou mini dortíků může být např. malinová vegan buchta.