Mandlové mléko je vynikající a velice výživná pochoutka, kterou si můžete velice jednoduše vyrobit doma.
Jak vyrobit mandlové mléko:
Namočte hrnek mandlí na 8 hodin, aby změkly. Poté je dejte do mixéru se 4 hrnky vody a rozmixujte dohladka. Vzniklou tekutinu přeceďte přes sítko. Zbylou ořechovou směs můžete použít při pečení.
Mandlové mléko vložte do lednice, před pitím vždy protřepte.
Jak využít mandlové mléko/zbylé mandle:
- zkuste mandlovou mouku na přípravu muffinů – skvělé jsou v kombinaci s čokoládou
- polijte si pečené brambory s cibulkou mandlovým mlékem a sójovým jogurtem, posypte pažitkou a troškou rukoly
- výtečný je také mandlovo-mrkvový raw dort s datlemi a skořicí či malinová vegan buchta
- mandlové mléko je vynikající na dochucení chia pudinků
Mandlovou drť je vždy možné přidat do raw dortů či například do energetických koulí.