Jednoduchý a rychlý veganský recept, kterým si můžete osladit příjemnou chvíli.
Ingredience:
- maliny
- borůvky (jahody)
- agávový sirup
- javorový sirup
- kokosový olej
- banán
- vanilka
- skořice
Postup:
Ovoce smíchejte dle chuti (měly by převažovat maliny) a rozmixujte. Pokud byste chtěli zmrzlinovou chladivou variantu, nechte ovoce asi půl hodiny před mixováním v mrazničce.
Smíchejte se dvěma lžícemi rozpuštěného kokosového oleje (dodá vláčnou konzistenci), dochuťte špetkou vanilky a skořice, doslaďte agávovým a/nebo javorovým sirupem.
Agávový sirup je spíše neutrální, javorový má zase specifičtější chuť. Můžete zkombinovat oba sirupy. Oba sirupy je možné využít i v celé řadě dalších receptů, jako jsou např. skořicové šneky pro vegany.
Ti, kteří se nebojí experimentovat a chtěli by svému malinovému dezertu dodat originální a jemnou vůni, mohou zkusit přidat pár kapek růžové vody. Tato přírodní ingredience, známá pro svou aromatickou a květinovou vůni, skvěle doplní sladkou chuť malin a zvýrazní jejich svěžest. Růžová voda se často používá v orientálních dezertech a její přidání může receptu dodat exotický nádech.
TIP: Veganská zmrzlina se dá krásně zkombinovat s raw dezertem z malin. Případně se maliny mohou použít jako základ pro ovocnou dřeň nebo jako ozdoba na vanilkovou zmrzlinu.
Smíchejte s čerstvým ovocem a můžete ihned podávat.