Rychlý a jednoduchý krémový dezert z malin – recept – raw a vegan

Veganské recepty

Jednoduchý a rychlý veganský recept, kterým si můžete osladit příjemnou chvíli. 

Ingredience:

  • maliny
  • borůvky (jahody)
  • agávový sirup
  • javorový sirup
  • kokosový olej
  • banán
  • vanilka
  • skořice

Postup:

Ovoce smíchejte dle chuti (měly by převažovat maliny) a rozmixujte. Pokud byste chtěli zmrzlinovou chladivou variantu, nechte ovoce asi půl hodiny před mixováním v mrazničce.

Raw dezert z malin lze připravit i na způsob zmrzliny.
Raw dezert z malin lze připravit i na způsob zmrzliny.

Smíchejte se dvěma lžícemi rozpuštěného kokosového oleje (dodá vláčnou konzistenci), dochuťte špetkou vanilky a skořice, doslaďte agávovým a/nebo javorovým sirupem.

Agávový sirup je spíše neutrální, javorový má zase specifičtější chuť. Můžete zkombinovat oba sirupy. Oba sirupy je možné využít i v celé řadě dalších receptů, jako jsou např. skořicové šneky pro vegany.

Ti, kteří se nebojí experimentovat a chtěli by svému malinovému dezertu dodat originální a jemnou vůni, mohou zkusit přidat pár kapek růžové vody. Tato přírodní ingredience, známá pro svou aromatickou a květinovou vůni, skvěle doplní sladkou chuť malin a zvýrazní jejich svěžest. Růžová voda se často používá v orientálních dezertech a její přidání může receptu dodat exotický nádech.

TIP: Veganská zmrzlina se dá krásně zkombinovat s raw dezertem z malin. Případně se maliny mohou použít jako základ pro ovocnou dřeň nebo jako ozdoba na vanilkovou zmrzlinu.

Smíchejte s čerstvým ovocem a můžete ihned podávat.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang