Ořechová kolečka

Veganské recepty

Do Vánoc už zbývá jenom pár dní, přesto možná ještě stihnete jeden snadný a zároveň lahodný druh cukroví.

A pokud tentokrát nepečete, nebo už máte napečeno a nechce se vám znovu vytahovat všechny propriety, můžete si recept schovat na jinou příležitost. Ořechová kolečka budou chutnat v průběhu celého roku k čaji nebo kávě 

Na jejich přípravu potřebujete:

  • 150 g vlašských ořechů – půlky nebo čtvrtky
  • 150 ml tuzemského rumu
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g veganského másla 
  • 100 g moučkového cukru + na obalení

Celé půlky nebo čtvrtky ořechů zalijte rumem a nechte alespoň 24 hodin stát.

Z mouky, másla a cukru vypracujte vláčné těsto. Mouku můžete použít bílou nebo celozrnnou. Rum slijte, ořechy nechte okapat, mírně je osušte a zapracujte do těsta.

Z těsta pak utvořte asi pět šišek a dejte je alespoň na hodinu do lednice. Z vychladlého těsta se vám budou lépe krájet asi půl centimetru tenká kolečka. Ta narovnejte na pečicí papír a pečte při teplotě 170 °C dozlatova.

Ještě teplá kolečka obalte v moučkovém cukru.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang