Správná jahodová vegan snídaně

Veganské recepty

Inspirace k vyvážené snídani – jahodovo-banánové smoothie, žaludová káva a ovesná kaše s ovocem. K tomu slunce, ptačí zpěv a zurčení potoka. Co více si přát?

Dopřejte si ráno chvilku jen pro sebe a vychutnejte si zdravou snídani, která je tepelně i živinově vyvážená. 

Hrníček teplé kávy Žaludovky zahřeje u srdce. Žaludová káva obsahuje hodně tříslovin, pomáhá tedy proti průjmům i proti nadměrnému pocení, navíc má protizánětlivý a stahující účinek. Neobsahuje kofein a je proto vhodná pro těhotné a kojící maminky.

Žaludovka se doporučuje při únavě a střevních potížích. Ochuťte si ji svým oblíbeným rostlinným mlékem (kokosovým, ovesným, sojovým, vanilkovým, mandlovým).

Dopřejte si ráno chvilku jen pro sebe a vychutnejte si snídani, která je tepelně i živinově vyvážená.
Dopřejte si ráno chvilku jen pro sebe a vychutnejte si snídani, která je tepelně i živinově vyvážená.

Jahodovo-banánové smoothie osvěží a dodá tělu živé enzymy. Jahody obsahují 2x více vitamínu C než citróny a najdeme v nich také vitamíny B1, B2, B5, B6, E a A.

Obsahují rovněž zinek, vápník, železo a další látky. Jahody čistí krev, posilují nervy, srdce a cévy a doporučují se při kožních vyrážkách, akné a ekzémech. 

Ovesnou kaši připravíme z ovesných vloček (možno sehnat i bezlepkové), datlového sirupu, skořice, chia semínek, vlašských oříšků a 2 lžic Sojade jogurtu. Vařit se může buď s vodou nebo s rostlinným mlékem. 

Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem vlákniny, jejich pravidelná konzumace pomáhá předcházet zácpě a udržuje střevo v kondici. Oves je dle lidových léčitelů vhodný také k léčbě žaludečních potíží, kožních ekzémů, při rekonvalescenci a pro posílení organismu. 

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang