Jednoduchý recept pro studenější jarní dny, kdy se hodí, aby vás snídaně trošku rozehřála. A až se oteplí, studená varianta je ještě jednodušší.
Potřebujete:
- jablka
- banány
- pomeranče
- mandarinky
- rozinky
- kokosový olej (nejlépe panenský v bio kvalitě)
- rýžovou smetanu nebo vegan bílý jogurt
- vanilku
- skořici
- cukr (buď klasický moučkový nebo vanilkový)
Jak na to?
Jablka, hrušky, pomeranče, mandarinky, banán a rozinky nakrájejte na menší kousky. Mezitím si na pánvičce rozehřejte kokosový olej (ten se nejlépe hodí na smažení, navíc na sladko).
Kousky ovoce (velikost své porce a množství ovoce odhadněte sami) pak rychle lehce osmahněte na oleji, přikápněte trošku rýžové smetany (případně vegan jogurtu) a nechte trochu prohřát. Dochuťte vanilkou a skořicí, posypte cukrem a můžete podávat.
Doporučujeme konzumovat společně s pomerančovým džusem, jablečným moštem nebo třeba s vanilkovým nápojem. Po ránu skvěle nastartuje metabolismus jablečný ocet s vodou. Zároveň dodá tělu energii a podpoří trávení.
Dobrou chuť !