Zajímavá zpráva přišla z Kanady. Podle informací ze serveru Global News řeší místní jatka a závody na zpracování masa zásadní neochotu lidí zde pracovat.
Ochota lidí dělat na jatkách se podle kanadských médií neustále snižuje. Když už se jatkám a závodům na zpracování masa podaří nějaké nové zaměstnance sehnat, podle Raye Ceny, prezidenta firmy Sunterra Group zpracovávající vepřové maso, většinou „odchází po několika hodinách.“
Realita práce s mrtvými zvířaty, náročnost této práce, popřípadě zabíjení zvířat na jatkách, začínají být pro běžné Kanaďany natolik nesnesitelné, že v těchto pozicích odmítají pracovat, a to i přes složitou ekonomickou situaci, ve které se kanadská ekonomika v poslední době nachází.
Řada z nich se po této zkušenosti samovolně obrací na vegan stravu, nebo také k vegetariánství či pescetariánství. Ulevují tím svému svědomí a soucítí se zvířaty.
Zdroje: http://globalnews.ca/news/2439909/meat-plant-worker-shortage-despite-sour-economy/