7 nejlepších vegan restaurací v Brně

Články

V Brně se nachází široká škála vegan restaurací, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Ať už má člověk chuť na rychlé vegan bistro, útulnou kavárnu s lahodnými veganskými dezerty, nebo luxusní restauraci s degustačním menu, v Brně si zaručeně vybere.

Jaké veganské podniky lze v Brně najít? Jaká je jejich nabídka? A kde mají skvělé vegan dezerty?

Shrnutí obsahu článku

Článek představuje Brno jako rostoucí centrum veganské gastronomie. Město nabízí širokou škálu veganských restaurací, které uspokojí i náročné gurmány.

Vegalité: Nabízí rozmanité menu od burgerů po tradiční české pokrmy.

Forky’s: Specializuje se na veganské verze české kuchyně a nabízí burgery, wrapy a další.

Die Küche: Poskytuje moderní veganské pokrmy s důrazem na sezónní suroviny.

Tranquilo bistro & kavárna: Zaměřuje se na zdravé stravování a nabízí široký výběr veganských jídel a nápojů.

Fryends: Nabízí rychlé a chutné veganské občerstvení jako burgery a hot dogy.

Dhaba Beas: Specializuje se na indickou kuchyni a nabízí široký výběr kari a dalších indických specialit.

Paprika: Nabízí autentickou izraelskou kuchyni s důrazem na čerstvé suroviny.

Nejlepší vegan restaurace Brno

Brno se stává stále atraktivnějším místem pro vegany. Díky široké nabídce veganských restaurací si zde každý najde to své. Ať už má člověk chuť na cokoli, v Brně zaručeně nehrozí, že by hladověl.

Mezi nejoblíbenější veganské restaurace v Brně patří:

  • VEGALITÉ (Brno-střed): Nabízí širokou škálu jídel od burgerů a salátů až po těstoviny a tradiční české speciality. Všechna jídla jsou připravována z čerstvých a kvalitních surovin a veganské dezerty si získaly srdce i těch nejzarytějších masožravců.
  • Forky’s (Brno-střed): Tato restaurace se zaměřuje nejen na veganskou českou kuchyni. V nabídce jsou tradiční česká jídla jako plněné knedlíky se zelím, řízek i burgery, wrapy a různé asijské a orientální speciality.
  • Die Küche (Brno-střed): Nabízí moderní veganskou kuchyni s důrazem na sezónní suroviny. Vychutnat si zde můžete degustační menu i à la carte.
  • Tranquilo bistro & kavárna (Brno-střed): Tato restaurace se zaměřuje na zdravé stravování a nabízí širokou škálu veganských jídel.
  • Fryends (Brno-střed): Tato veganská fast food restaurace nabízí rychlé a chutné jídlo za dostupné ceny. V nabídce lze najít burgery, hot dogy, hranolky a další.
  • Dhaba Beas (Brno-střed): Vegetariánská restaurace s veganskou nabídkou se pyšní širokou škálou indických specialit. Ochutnat zde vegani mohou lahodné kari, dhaly, placky a mnoho dalšího.
  • Paprika (Brno-střed): Restaurace s blízkovýchodní kuchyní nabízí i veganské varianty oblíbených pokrmů jako hummus, falafel a tabouleh.

Toto je jen malý výběr z mnoha veganských restaurací, které Brno nabízí. Pokud člověk hledá chutné a zdravé jídlo v příjemném prostředí, Brno je to pravé místo. Rájem pro vegany je i Praha. Jaké veganské restaurace Praha nabízí?

1. Vegalité

Vegalité je veganská a vegetariánská restaurace a hudební klub v Brně. Funguje od roku 2009 a nabízí širokou škálu veganských a vegetariánských jídel, včetně bezlepkových možností. Kromě jídla se v restauraci konají také koncerty nezávislých kapel.

  • Otevírací doba: od pondělí do pátku od 11:00 do 00:00, v sobotu od 16:00 do 00:00 a v neděli a na státní svátky je zavřeno.

Restaurace se nachází na Slovákově 10 v Brně.

2. Forky’s Brno

Forkys Brno nabízí širokou škálu chutných jídel, od šťavnatých burgerů a křupavých wrapových sendvičů až po osvěžující saláty a lahodné dezerty. Ať už má člověk chuť na rychlý oběd, vydatnou večeři nebo si jen chce vychutnat něco dobrého s přáteli, Forkys Brno má pro to něj pravé. Kromě burgerů nabízí Forkys i českou kuchyni v rostilnné verzi.

Pobočky:

  • OC Vaňkovka: Po – So 9:00 – 21:00, Ne 10:00 – 20:00
  • NC Královo Pole: Po – Ne 9:00 – 21:00
  • Campus Square Bohunice: Po – Pá 11:00 – 16:00, So – Ne zavřeno

Forkys Brno má několik poboček v centru Brna, takže si může každý vybrat tu, která je mu nejbližší.

3. Die Küche

Die Küche je brněnská restaurace, která posouvá veganské vaření na zcela novou úroveň. Inspirována konceptem Veganských neřestí, nabízí bohaté menu od luxusních čtyřchodových degustačních menu až po klasické české pokrmy, jako je svíčková omáčka, ovšem v plně rostlinné verzi. Vše je připravováno s důrazem na kvalitu, čerstvost a sezónní suroviny.

O úspěchu restaurace svědčí i ocenění Nejlepší veganské restaurace za rok 2019 a Nejchutnější rostlinné jídlo roku 2020 udělené Českou veganskou společností.

  • Otevírací doba: od pondělí do pátku od 11:00 do 14:30.

Die Küche se nachází v příjemném prostředí Kabinetu MÚZ na adrese Sukova 4 v Brně.

4. Tranquilo bistro & kavárna

Tranquilo bistro & kavárna je veganské bistro a kavárna v Brně, které se zaměřuje na rostlinné snídaně, denní polévky a odpolední menu. Nabízí také domácí i bezlepkové rostlinné zákusky a výběrovou kávu. Atmosféra je příjemná a relaxační, což z něj dělá ideální místo pro odpočinek nebo pracovní schůzku.

Otevírací doba: Od úterý do čtvrtka 09:00 – 15:00, pátek 09:00 – 18:00, sobota 09:30 – 14:00.

Nachází se na adrese Smetanova 284/13, 602 00 Brno-střed-Veveří.

Dobrý vegan burger je základ!

5. Fryends – veganská restaurace Brno

V centru Brna se nachází veganská restaurace Fryends, která si získala srdce gurmánů i těch, kteří se stravují vegansky jen příležitostně. Fryends se pyšní útulnou a přátelskou atmosférou, která je ideální pro setkání s přáteli i rodinou.

Zde je několik specialit restaurace Fryends:

  • Burgery: Fryends nabízí širokou škálu veganských burgerů, včetně klasického cheeseburgeru, BBQ burgeru a asijského burgeru. Všechny burgery se připravují z domácího seitanu a jsou servírovány v čerstvé veganské briošce.
  • Hot dogy: V nabídce Fryends jsou i veganské hot dogy, které jsou připravovány z domácího seitanu a servírovány v veganském hot dog housce. Lze si je objednat s různými omáčkami a polevami.
  • Saláty: Fryends nabízí širokou škálu veganských salátů, které jsou připravovány z čerstvé zeleniny, ovoce a veganských sýrů. Jsou k dispozici s různými dresinky.
  • Dezerty: V nabídce Fryends nechybí ani i lahodné veganské dezerty, které uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Každý si může vybrat z čokoládových dortů, ovocných koláčů a cheesecakeů.

Fryends je ideální volbou pro všechny, kteří hledají chutné a zdravé veganské jídlo v Brně.

6. Dhaba Beas

Dhaba Beas je oblíbená vegetariánská restaurace v Brně, která nabízí široký výběr indických, thajských, vietnamských a českých pokrmů. Všechna jídla jsou připravována s použitím čerstvých surovin a bez přidaných konzervantů. Restaurace klade důraz na etický přístup k životnímu prostředí a nabízí chutné a výživné pokrmy za rozumné ceny.

  • Otevírací doba je ve všední dny od 11:00 do 21:00 a o víkendu do 20:00
  • Adresa: Panská 391/12/1, 602 00 Brno-střed

Kromě klasických indických kari si zde lze vychutnat také thajské nudle nebo vietnamské banh mi. Dhaba Beas je ideálním místem pro všechny, kteří hledají chutné a zdravé jídlo v příjemném prostředí.

Shawrama je velmi oblíbenou pochoutkou.

7. Paprika

V Brně má jednu pobočku restaurace Paprika, která nabízí širokou škálu jídel, včetně hummusu, falafelu, sabichu, shawarmy a shakshuka. Jídla jsou připravována z čerstvých surovin s důrazem na autentickou izraelskou kuchyni. Kromě stravování v restauraci nabízí Paprika také cateringové služby a možnost objednání jídla s sebou.

  • Otevírací doba je každý den od 11:00 do 22:00.
  • Adresa: Zelný trh 293/10, 602 00 Brno-město

V restauraci se používají pouze vysoce kvalitní suroviny, z nichž většina se dováží z Izraele. Paprika je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat chutné a autentické izraelské jídlo v příjemné atmosféře.

Vegan café a lahůdky v Brně

V Brně se nachází stále více vegan kaváren a lahůdkářství, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Ať už má člověk chuť na lahodnou kávu a veganský dort, zdravé obědové menu, nebo domácí lahůdky, v Brně si zaručeně vybere.

Mezi nejoblíbenější vegan cafe a lahůdky v Brně patří:

  • Cukrevolta (Brno-střed): Tato kavárna a cukrárna nabízí širokou škálu veganských dezertů, dortů, zákusků a sušenek. V nabídce lze najít i bezlepkové a bezlaktózové možnosti.
  • Lákavá Brno (Brno-střed): Tento podnik nabízí širokou škálu veganských produktů, včetně sýrů, uzenin, salátů a pomazánek. V nabídce jsou i bezlepkové možnosti.
  • Rostlo (Brno-střed): Zde se vyrábí veganské hermelíny a další rostlinné sýry z kešu ořechů.

Toto je jen malý výběr z mnoha vegan cafe a lahůdek, které Brno nabízí. Pokud člověk hledá chutné a zdravé jídlo v příjemném prostředí, Brno je to pravé místo.

Nechybí ani klasické české dezerty v rostlinném kabátě.

Vegan Brno – street food

V Brně se v posledních letech rozvíjí i vegan street food. Najdete zde různé stánky a food trucky, které nabízejí rychlé a chutné veganské jídlo. V nabídce se nachází burgery, hot dogy, hranolky, wrapy, saláty a mnoho dalšího.

Mezi nejoblíbenější vegan street food v Brně patří:

  • Street Food Factory (Brno-střed): Tento food truck nabízí širokou škálu veganských burgerů, hot dogů a hranolek. V nabídce jsou i bezlepkové a bezlaktózové možnosti.
  • Forky’s Street Food (Brno-střed): Tato pobočka oblíbené veganské restaurace Forky’s nabízí rychlé a chutné veganské jídlo za přijatelné ceny. V nabídce se nachází burgery, wrapy, saláty a dezerty.
  • Loving Hut (Brno-střed): Tato veganská restaurace s pobočkou v centru Brna nabízí i street food variantu. V nabídce se nachází burgery, wrapy, saláty a dezerty.
  • The Green Goblin (Brno-střed): Tento food truck nabízí veganské wrapy a saláty s čerstvými surovinami.
  • Veganská zmrzlina (Brno-střed): V Brně se nachází i několik stánků s veganskou zmrzlinou. V nabídce se nachází široká škála příchutí, včetně ovocných, čokoládových a ořechových.

Toto je jen malý výběr z mnoha vegan street food možností, které Brno nabízí.

S Wolt slevovým kódem VHAFN získávají noví zákazníci slevu 150 Kč.

Veganské restaurace v Brno – rozvoz přes Wolt

V Brně se nachází spousta super veganských restaurací, které nabízí rozvoz jídla přes Wolt. Díky tomu si můžete vychutnat chutné a zdravé veganské dobroty z pohodlí domova.

Zde je 5 kvalitních veganských restaurací v Brně, které nabízí rozvoz přes Wolt:

  • VEGALITÉ: Restaurace se pyšní širokou škálou lahodných veganských pokrmů, od burgerů a hot dogů přes saláty až po dezerty.
  • Forky’s: Tato restaurace je proslulá svými vynikajícími veganskými burgery. V nabídce jsou i chutné saláty, wrapy, polévky a dezerty.
  • Gopál: Vegetariánská restaurace která nabízí široký výběr vynikajících veganských jídel, včetně indických specialit, burgerů, wrapů a salátů.
  • Die Küche: Tato restaurace sídlící v Kabinetu Múz se zaměřuje na moderní veganská jídla. V nabídce nechybí degustační menu a lahodné dezerty.
  • Lákavá Brno: Kavárna a lahůdkářství, které nabízí širokou škálu veganských produktů, včetně sýrů, uzenin, salátů a pomazánek. Dá se zde zakoupit jídlo s sebou i si ho nechat doručit domů.

Toto je jen malý výběr z mnoha kvalitních veganských restaurací v Brně, které nabízí rozvoz přes Wolt. Díky Woltu si každý může snadno a pohodlně vychutnat chutné a zdravé veganské jídlo z domova.

Co si takhle objednat lahodnou snídani do postele?

Brno – vegan restaurace

Brno se v posledních letech stává zajímavou destinací pro milovníky veganské stravy. Počet veganských restaurací a kaváren stoupá a nabídka se rozšiřuje. I když v porovnání s Prahou, která je v tomto ohledu nejpokročilejší, Brno stále zaostává, nabízí pestrý výběr chutných a zdravých veganských pokrmů.

V centru Brna naleznou vegani mnoho veganských restaurací s různorodou kuchyní, od indické a thajské přes italskou a mexickou až po českou. K dispozici jsou také veganské bistra, kavárny a obchody s potravinami.

V Brně se koná i mnoho veganských festivalů a akcí, kde mohou lidé ochutnat speciality z celého světa a seznámit se s novými trendy v oblasti veganské gastronomie.

A jaké restaurace nabízí Brno pro vegetariány? Jaká je nejlepší vegetariánská restaurace v Brně?

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang