10 nejlepších vegan restaurací v Praze

Články

Praha se v posledních letech stává Mekkou pro milovníky veganských specialit. Patří vlastně mezi top vegan destinace v Evropě i ve světě. Nabídka veganských restaurací se neustále rozšiřuje a nabízí tak širokou škálu chutí a stylů vaření z celého světa. Ať už člověk hledá lehký brunch, vydatný oběd, nebo romantickou večeři, v Praze si každý vegan najde to pravé.

Jaké jsou nejlepší vegan restaurace v Praze? Co všechno si zde mohou vegani dát? Kam na tradiční české jídlo v rostlinné verzi?

Shrnutí obsahu článku

Praha jako veganská mekka: Praha se stala významným centrem pro vegany, nabízející širokou škálu restaurací a kuchyní z celého světa.

Veganské restaurace v Praze nabízejí vše od tradičních českých jídel v rostlinné verzi až po exotické kuchyně a street food.

Restaurace kladou důraz na čerstvé, lokální suroviny a šetrné vaření, aby si jídla zachovala maximum chuti a živin.

Kromě klasických obědů a večeří nabízí Praha také bohatou nabídku veganských brunchů a street foodu.

Mnoho veganských restaurací spolupracuje s aplikacemi jako Wolt, což umožňuje pohodlné objednání jídla domů.

Restaurace Vegan’s Prague je vyzdvihována jako jedna z nejlepších, nabízející širokou škálu chutných a zdravých jídel v příjemném prostředí.

Nejlepší veganské restaurace Praha

Nabídka veganských restaurací se neustále rozšiřuje a nabízí tak širokou škálu chutí a stylů vaření z celého světa. Ať už člověk hledá českou nebo zahraniční kuchyni, Praha nabízí snad každé jídlo v rostlinné verzi.

Mezi ty nejlepší veganské restaurace v Praze patří:

1. Vegan’s Prague

Vegan’s Prague je vynikající volbou pro všechny milovníky veganské kuchyně, kteří navštíví Prahu. Tato restaurace se nachází v srdci města, na Malé Straně, a nabízí širokou škálu chutných a originálních jídel. Od tradičních českých specialit po mezinárodní kuchyni, zde si každý najde něco podle svého gusta. Vegan’s Prague je známá svou útulnou atmosférou a krásným výhledem na Pražský hrad.

  • Restaurace se nachází na adrese Nerudova 36, Praha 1
  • Otevírací doba je od pondělí do neděle od 11:30 do 21:30.

Své místo si mohou zákazníci rezervovat přímo na jejich webových stránkách. Vegan’s Prague je ideálním místem pro všechny milovníky rostlinné stravy, kteří hledají kvalitní a chutné jídlo v příjemném prostředí.

2. Střecha

Střecha je jedinečná veganská restaurace v Praze, která spojuje vynikající chuť s pozitivním sociálním dopadem. Kromě toho, že nabízí širokou škálu chutných a zdravých jídel inspirovaných tradiční českou kuchyní, je Střecha také sociálním podnikem.

  • Restaurace Střecha se nachází na adrese Křemencova 7, 110 00 Praha 1-Nové Město, Česko.
  • Restaurace je otevřena od pondělí do soboty od 11:00 do 24:00, v neděli je zavřeno.

Pracují zde lidé se zkušeností s bezdomovectvím nebo po výkonu trestu, kterým restaurace poskytuje nejen práci, nicméně i podporu při jejich resocializaci. Navštívit Střechu znamená nejen užít si výborné jídlo, avšak také přispět dobré věci.

3. Palo Verde Bistro

Palo Verde Bistro je útulné veganské bistro, které je často vyhledáváno milovníky rostlinné stravy. V tomto bistru je hostům nabídnuta pestrá škála chutných a zdravých jídel, od snídaní až po dezerty. V nabídce nechybí burgery, nachos a mnoho dalšího.

  • Palo Verde Bistro se nachází na adrese Žitná 1656/45, 110 00 Nové Město, Praha.
  • Otevírací doba je od pondělí do neděle od 7:30 do 22:30.

Důraz je zde kladen na čerstvé suroviny a domácí přípravu. Interiér bistra je navržen tak, aby hostům poskytl příjemné a uvolněné prostředí. Palo Verde Bistro je pravidelně navštěvováno jak místními obyvateli, tak turisty.

4. Chutnej

Restaurace Chutnej je moderním podnikem, který se zaměřuje na rostlinnou stravu. V tomto podniku je hostům nabídnuta pestrá škála chutných a zdravých pokrmů, připravovaných z čerstvých sezónních surovin. Interiér restaurace je stylový a příjemný, což přispívá k celkovému zážitku z návštěvy.

  • Restaurace CHUTNEJ Plant kitchen & café se nachází na adrese Letohradská 755/50, 170 00 Praha 7-Holešovice, Česko.
  • Je otevřena od 9:00 do 22:00 každý den kromě pondělí, kdy zavírá již v 16:00.

Chutnej je často vyhledáván milovníky veganských a vegetariánských jídel, kteří si zde mohou vychutnat originální recepty.

5. Belzepub Garden

Belzepub Garden je rájem pro milovníky rostlinné stravy, kteří si chtějí pochutnat na originálních a chutných burgerích. Nabídka je pestrá a zahrnuje různé varianty burgerů z domácí sojové směsi, Beyond Meat, nebo například NOfish a NOchicken. Kromě burgerů si lze vybrat i další pokrmy jako jsou smažák, nachos, nebo BBQ žebra.

  • Adresa restaurace je U Rajské zahrady 809, 130 00 Praha 3-Žižkov.
  • Restaurace je otevřena v úterý od 12:00 do 21:00, středa – pátek od 12:00 do 22:00. Od soboty do pondělí je zavřeno

Atmosféra restaurace je příjemná a neformální, takže si zde můžete vychutnat dobré jídlo v dobré společnosti.

6. Loving Hut

Loving Hut je oblíbeným řetězcem veganských restaurací, který má v Praze několik poboček. Nabízí pestrý výběr chutných a zdravých pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní, od polévek a hlavních jídel až po dezerty. Všechna jídla jsou připravována z čerstvých, rostlinných surovin a jsou bezlepkové.

  • Černá Labuť: Na Poříčí 25, Praha 1
  • Jugoslávská: Jugoslávská 12, Praha 2
  • OC Zličín: Řevnická 1, Praha-Zličín
  • OC Quadrio: Spálená 22, Praha 1
  • Budějovická: Budějovická 13, Praha 4
  • OC Nový Smíchov: Plzeňská 8, Praha 5

Interiér restaurací je příjemný a moderní, což vytváří ideální prostředí pro oběd nebo večeři s přáteli nebo rodinou.

7. Forky’s

Forkys je moderní veganská restaurace, která si rychle získala oblibu mezi milovníky rostlinné stravy v Praze. Nabízí pestrý výběr chutných a zdravých jídel, od burgerů a salátů až po bowls a dezerty, připravených výhradně z rostlinných surovin. Forkys se zaměřuje na udržitelný koncept stravování a klade důraz na kvalitu a čerstvost ingrediencí.

  • Forky’s Praha 1 na adrese Veleslavínova 93/10, Staré Město, 110 00 Praha-Praha
  • V současné době je pobočka v rekonstrukci.

Díky svému příjemnému prostředí a přátelské atmosféře je Forkys ideálním místem pro oběd, večeři nebo jen tak na posezení s přáteli.

8. Linh’s Vegan Corner

Linh’s Vegan Corner je pražská restaurace, která si získala srdce milovníků rostlinné stravy. Nabízí pestrou škálu chutných a zdravých pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní. Od vynikajících poke bowl přes domácí dim sum až po exotické nudlové polévky – v Linh’s Vegan Corner si každý najde něco podle svého gusta. Všechna jídla jsou připravována s láskou a z čerstvých, kvalitních surovin.

  • Linh’s Vegan Corner se nachází na adrese Mánesova 7, 120 00 Praha 2-Vinohrady, Česko.
  • Mají otevřeno každý den od 11:11 do 22:22.

Restaurace se pyšní příjemnou atmosférou a přátelským personálem, což z ní dělá ideální místo pro oběd, večeři nebo jen tak na posezení s přáteli

Dhaba Beas Harfa: Tato restaurace v centru Prahy nabízí autentickou indickou kuchyni v veganské verzi.

9. Eaternia

Eaternia je čistě veganská restaurace, která nabízí pestrý výběr jídel inspirovaných jak českou, tak světovou kuchyní. Kromě denního menu s různorodými pokrmy, mají stálou nabídku, ve které lze najít například burgery, hot dogy, langoše nebo smažák. Všechny ingredience si většinou vyrábějí sami, což zaručuje čerstvost a kvalitu.

  • Eaternia se nachází na adrese Nádražní 349/3, Smíchov, 150 00 Praha-Praha 5, Česko.
  • Mají otevřeno od pondělí do soboty od 11:30 do 21:00, v neděli je zavřeno.

Eaternia je známá svou příjemnou atmosférou a příznivými cenami, což z ní dělá oblíbené místo pro vegetariány a vegany v Praze.

10. Maitrea

Maitrea je vegetariánská a veganská restaurace v samém srdci Prahy, která nabízí klidné útočiště pro všechny milovníky rostlinné stravy. Inspirovaná východní filozofií a designem feng shui, restaurace nabízí nejen chutné a zdravé pokrmy, avšak také příjemné prostředí pro relaxaci. V menu se nachází široký výběr předkrmů, polévek, hlavních jídel a dezertů, které uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.

  • Restaurace Maitrea se nachází na adrese Týnská ulička 1064/6, Staré Město, 110 00 Praha-Praha 1, Česko.
  • Mají otevřeno od pondělí do pátku od 11:30 do 23:00 a v sobotu a v neděli od 12:00 do 23:00.

Maitrea je ideálním místem pro romantickou večeři, obchodní oběd nebo setkání s přáteli.

Toto je jen malý výběr z mnoha veganských restaurací, které Praha nabízí. Ať už člověk hledá cokoli, v Praze si každý vegan najde to pravé. A jaké jsou nejlepší veganské restaurace v Brně?

Praha nabízí širokou škálu veganského a vegetariánského jídla.

Vegan Praha – street food

Milovníci rostlinné stravy si v Praze přijdou na své i v oblasti street foodu. Ulice Prahy lákají pestrou škálou stánků a food trucků nabízejících širokou škálu veganských specialit z celého světa.

Mezi nejoblíbenější veganské street food speciality v Praze patří:

  • Burgery: V nabídce je široká paleta veganských burgerů, od klasických s čočkou až po gurmánské s houbovou směsí, tempehem, nebo tofu. Nechybí ani smažený vegan sýr v housce.
  • Falafel: Smažené kuličky z cizrny, falafel, si v Praze získaly velkou oblibu a naleznete ho v mnoha stáncích a food truckech. Obvykle se podává v pita chlebu s humusem, tahini omáčkou, zeleninou a salátem.
  • Wrapy: Veganské wrapy představují ideální volbu pro rychlé a zdravé občerstvení. Nabízí se s různými náplněmi, jako je hummus, zelenina, tempeh, tofu, nebo seitan.
  • Bowls: Veganské bowls jsou plné zdravých a chutných surovin, jako je quinoa, rýže, zelenina, tempeh, tofu, a ořechy. Jsou ideální pro vydatný a zdravý bezmasý oběd.
  • Sladkosti: V Praze lze nalézt i širokou škálu veganských sladkostí, jako jsou muffiny, brownies, sušenky, a zmrzlina.

Veganský street food v Praze zažívá boom a nabízí tak pestrou paletu chutí a zážitků pro všechny milovníky rostlinné stravy.

Trdelník je něco, co se nedá při návštěvě Prahy v žádném případě vynechat. Dokonce je k dispozici i ve veganské verzi.

Nejlepší vegetariánské restaurace Praha

Praha se pyšní pestrou paletou vegetariánských restaurací, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. .

Mezi ty nejlepší vegetariánské restaurace v Praze patří:

  • Lehká hlava: Tato restaurace v centru Prahy se proslavila kreativním a chutným menu, které zahrnuje širokou škálu jídel od polévek a salátů až po hlavní chody a dezerty.
  • Golfový klub Praha: Restaurace v Břevnově láká krásným prostředím golfového hřiště a pestrou nabídkou vegetariánských specialit.
  • Restaurace Naše maso: V Žižkově se zaměřují na vegetariánské burgery s rozmanitou paletou chutných kombinací.
  • Bistro Vegetarián: Tato útulná restaurace v Dejvicích potěší tradičními českými pokrmy v vegetariánské úpravě.
  • Restaurace U Malého Gábora: V centru Prahy si člověk pochutná na široké škále vegetariánských jídel z celého světa.

Toto je jen malý výčet z mnoha vegetariánských pokladů, které Praha skrývá.

A co si dát v Praze na snídani nebo brunch?

Vegan brunch Praha

Praha se stává rájem pro milovníky rostlinné stravy, a to i co se týče brunchů. Mnoho restaurací a kaváren nabízí veganské brunche s širokou škálou jídel, od míchaných vajec (v bezvaječné verzi) a palačinek až po smoothie a sendviče. Ať už má člověk chuť na sladké, slané, nebo něco mezi tím, v Praze si každý najde to pravé.

Mezi ty nejlepší restaurace a kavárny pro vegan brunch v Praze patří:

  • Krafin: Tato kavárna v centru Prahy nabízí širokou škálu veganských croissantů, krafinů, sendvičů a dalších dobrot. Vše je připravováno z čerstvých a lokálních surovin.
  • Palo Verde Bistro: Tato útulná restaurace v Žižkově se zaměřuje na mexickou kuchyni v veganské verzi. V nabídce brunchů jsou burgery, tacos, quesadilly a mnoho dalšího.
  • Herbivore: Tato veganská kavárna v Dejvicích nabízí lahodný brunch s širokou škálou jídel, od tofíček a palačinek až po burgery a sendviče.
  • Chutnej: Tato restaurace v centru Prahy nabízí širokou škálu veganských jídel z celého světa. V nabídce nechybí ani skvělá pizza.
  • Bistro Monk: Tato veganská restaurace v Nuslích se zaměřuje na asijskou kuchyni v veganské verzi. V nabídce brunchů najdete nudle, rýži, kari a mnoho dalšího.
  • Můj Bagel: Tato kavárna v centru Prahy nabízí několik veganských bagelů a dalších dobrot. Vše je připravováno z čerstvých a lokálních surovin.
  • Café U Kajetána: Tato malá kavárnička na malé straně nabízí veganské trdelníky hned ve 3 lahodných variantách.

Toto je jen malý výběr z mnoha restaurací a kaváren, které v Praze nabízí veganské brunche.

Krafin je další z dobrot, které by nikdo neměl při návštěvě Prahy vynechat.

Vegan’s Prague – veganská restaurace Praha

V srdci Prahy, na Malé Straně, se nachází veganská restaurace Vegan’s Prague, která láká gurmány z celého světa. V zrenovovaných podkrovních prostorách s krásným výhledem na Pražský hrad si každý vegan vychutná originální a chutnou kuchyni.

Taková malá oáza pro vegany kousek od Karlova mostu.

Menu Vegan’s Prague se pyšní širokou škálou jídel, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. V nabídce nechybí ani veganské varianty oblíbených českých specialit, jako je svíčková omáčka s houskovým knedlíkem, cizrna na paprice nebo bramborovo-čočkový guláš s paprikou. Milovníci světové kuchyně si mohou vychutnat třeba lahodnou mussaku, smaženou rýži, caesar sálat, burgery nebo sendvič z domácího chleba, který doslova překypuje barvami.

Lahodná smažená rýže s tempehem a zeleninou.

Restaurace Vegan’s Prague se zaměřuje na čerstvé a lokální suroviny, které jsou šetrně zpracovány a zachovávají si tak maximum chuti a nutričních hodnot. Všechna jídla jsou připravována s láskou a péčí, a to je na nich znát.

Milovníky lehčího jídla rozhodně potěší caesar salát.

Vegan’s Prague je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí zažít výjimečný gastronomický zážitek v krásném prostředí. Ať už má člověk chuť na romantickou večeři, rodinný oběd, nebo přátelské posezení, ve Vegan’s Prague si každý vegan užije příjemné chvíle a pochutná si na lahodných a zdravých pokrmech, které mu donese příjemná a usměvavá obsluha.

Slevový promo kód VHAFN přináší všem nově registrovaným uživatelům aplikace Wolt slevu 150 Kč na první objednávku.

Vegetariánské a veganské restaurace Praha – rozvoz s Woltem

Praha se pyšní pestrou paletou vegetariánských a veganských restaurací, které potěší i ty nejnáročnější gurmány. Mnoho z nich navíc nabízí rozvoz jídel s Woltem, takže si člověk může vychutnat lahodné a zdravé pokrmy z pohodlí domova.

Mezi ty nejlepší vegetariánské a veganské restaurace v Praze, které nabízí rozvoz s Woltem, patří:

  • Forkys: Tato restaurace v se zaměřuje na moderní veganskou kuchyni. Jedná se o veganský fast food, který nabízí burgery, wrapy, bowls a spoustu dalšího.
  • Chutnej: Tato restaurace v centru Prahy nabízí pestrý výběr vegetariánských a veganských jídel z celého světa. Jak českou kuchyni, tak i tu zahraniční.
  • Hot Plants: Restaurace se zaměřuje na zdravá a chutná rostlinná jídla. V nabídce Woltu se nachází burgery a pizza.
  • Maitrea: Tato vegetariánská restaurace v Žižkově se pyšní tradičními českými pokrmy v vegetariánské verzi. V nabídce Woltu nechybí ani svíčkovou, guláš, knedlíky a další dobroty.
  • Linhs Corner: Tato vietnamská veganská restaurace v Holešovicích nabízí širokou škálu veganských verzí nejen klasických vietnamských jídel. V nabídce Woltu je například bún chả, phở, banh mi a další speciality.
  • Eaternia: Tato veganská restaurace se zaměřuje na moderní a inovativní kuchyni. V nabídce Woltu nechybí například ani smažený sýr nebo květák.
Skvělá veganská pizza z pohodlí domova se nedá odmítnout.

Toto je jen malý výběr z mnoha vegetariánských a veganských restaurací v Praze, které nabízí rozvoz s Woltem. Každý vegetarián a vegan najde to pravé a pochutná si na lahodných a zdravých pokrmech z pohodlí domova.

A jak je to u sousedů v Polsku? Dá se tam někde vegansky najíst? Kam na výlet do Polska?

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang