V neděli 11. 12. se koná v Praze v Galerii Mánes již tradiční největší česká veggie předvánoční akce, Veggie Vánoce. Zde se můžete podívat, co vás na ní čeká.
Program Veggie Vánoc 2016:
GALERIE
11.00
Oficiální zahájení
11.15
Vegan Fighters:
Etické Vánoce: Zkuste to letos jinak!
11.30
Veganství v Art Restaurant Mánes: Oficiální pozvání šéfkuchaře na vegan degustační menu Art restaurant Mánes
12.15
GreenGlasses Jennifer Day/Aneta Habrová: Etické Vánoce a udržitelné žití v roce 2017: Praktické tipy, jak letos i napřesrok být ohleduplní ke zvířatům i planetě. Pojďte se inspirovat!
13.00
VÁNOČNÍ FOODSHOW: Raw Deli: Zdravé Vánoce: Jak na raw cukrawí?
13.45
Bojová umění v Mánesu I.
14.15
VÁNOČNÍ FOODSHOW: Nebeské dortíčky/Pavlína Dlask Fuchsová: Vegan vánoční pečené cukroví: Přijďte se naučit vegan rohlíčky, linecké i hnízda!
15.00
Tradiční Rueda v tradičním mánesovském pojetí: Tančete i vy!
16.00
VÁNOČNÍ FOODSHOW: Plevel: Štědrovečerní menu – kapr bez kapra
16.30
Bojová umění v Mánesu II.
17.15
Tradiční předvánoční setkání českých vegan neziskovek: využijte jedinečnou příležitost a potkejte je všechny najednou 🙂
Tradiční společná bilance toho, co se povedlo, co ne a kam kráčí česká ochrana zvířat.
VF / Otevři oči / Soucitně / Farma Naděje / Obraz / Svoboda zvířat / Jako doma
18.20
Vojtěch Jílek, majitel Vegan restaurace roku 2015:
Veganské restauratérství v ČR a jeho další směřování.
18.30
Vyhlášení vítězů ankety Vegan restaurace roku 2016, předání cen.
19.00
Tombola
19.00 – 21.00
After Party Chillout S DJ Risto
***
MULTIFUNKČNÍ SÁL
12.00
Vegan Fighter:
Rok 2016: Jaký byl pro vegany?
Představení nových partnerských projektů: Vegan Jídelníček, Veganská výzva, Vegan Republika
12.45
Havlíkova přírodní apatyka: PRAKTICKÝ WORKSHOP
Jak si na Vánoce vyrobit vlastní kosmetiku? Profesionálové vám ukážou, a vy si vyrobíte super dárek – kosmetiku pro vaše blízké, z nejčistějších surovin z ekozahrad
13.30
GreenGlasses Jennifer Day/Aneta Habrová: Prague Green City Guide: První udržitelný průvodce Prahou: Představení a Q a A nad vším, co vás zajímá DISKUZE
14.30
Sea Shepherd: Jak pomoci zvířatům v roce 2017
15.30
Silvie Beránková/Vegan Fitness: 2017: Jak na hubnutí do vegan plavek 🙂 Aneb buďte v předstihu připraveni na novoroční předsevzetí. Jak poskládat vegan jídelníček pro rýsování i nabírání. ROZHOVOR
16.45
RAW DELI: Zdravý a etický rok 2017: Jak na rostlinná mléka doma? Praktický workshop, kde se naučíte jednoduše vyrábět to nejzdravější sami doma – i to jak pak vše využijete pro vánoční mlsání PRAKTICKÝ WORKSHOP
17.45
Monika Brýdová: Vegan, kreativní a eko Vánoce:
Jak recyklovat při vyrábění dekorací a dárků – rady od renomované kreativní odbornice a veganky
18.15
Jak být v roce 2017 informovaný/á: Nový projekt Dokumentarium PROMÍTÁNÍ
19.00
Before the Flood: promítání
Speciální veganské degustační menu v Restauraci Mánes:
Amouse bouche
Guacamole s jarní cibulkou, jalapeňos a restovanými pistáciemi, domácí chléb se sušenými rajčaty
Předkrm
Tofu s goma wakame, sakura klíčky a omáčkou Ponzu
Polévka
Marmite consommé s vegan kuřecím masem, houbami shimeji, enoki a jidášovým uchem, pohankové nudle Soba
Teplý předkrm
Hráškové pyré s cukrovým hráškem, fave fazolkami, bazalkou, afila klíčky a kešu Créme Fraiche s mátou
Hlavní chod
Lasagne s veganským hovězím masem, parmazánem a rukolou
Dezert
Variace mini raw dezertů s malinovým coulis