Asijská kuchyně je plná veganských dobrot. Důkazem budiž miso papričky s ananasem.
NUTRIČNÍ HODNOTY NA PORCI
- Kalorie 459
- Tuk 12 g
- Nasycené mastné kyseliny 2 g
- Cukry 25 g
- Sůl 1,5 g
- Bílkoviny 18 g
- Sacharidy 68 g
- Vláknina 4.7 g
Složení
- 220 g plechovky ananasových kroužků ve šťávě
- 280 g pevného tofu
- 2 papriky smíšené barvy
- olivový olej
- 4 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- 90 g rýžových nudlí vermicelli
- 20 g hrášku wasabi
- 2 vrchovaté lžičky červené miso pasty
Metoda
Vložte kolečka ananasu (šťávu si ponechte) do velké suché pánve s nepřilnavým povrchem na středním ohni. Tofu nakrájejte na čtyři kousky a přidejte na pánev. Vše nechte 4 minuty jemně opéct, poté otočte, opečte na druhé straně a vyjměte, pánev nechte na ohni.
Papriku zbavte slupky, nakrájejte na dvoucentimetrové kousky a vložte na pánev s ½ lžíce olivového oleje, poté snižte teplotu na středně nízkou. Jarní cibulky ořízněte, bílé půlky nakrájejte na 2 cm dlouhé kousky a přidejte na pánev, zelené vršky si ponechte. Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte, vše pak za pravidelného míchání vařte 10 minut nebo dokud nezměkne.
Mezitím nakrájejte zelené půlky jarních cibulek nadrobno. V míse zalijte nudle vroucí vodou z konvice. V hmoždíři rozdrťte hrášek wasabi na jemno. Smíchejte miso pastu s ananasovou šťávou a nalijte ji do pánve s trochou vody. Nechte ji minutu syčet a poté vraťte tofu a ananas na pánev.
Nudle slijte, rozdělte na talíře a přelijte je miso paprikou, následovanou tofu a ananasem. Posypte je nakrájenou zelenou jarní cibulkou a drceným wasabi hráškem a rovnou se zastrčte.
Tipy
- Hrášek wasabi můžete klidně vyměnit za něco méně pálivého. Drcené kešu oříšky nebo arašídy dodají stejnou křupavost.
- Výborné budou všechny druhy nudlí, případně je můžete vyměnit a použít rýži.