Tento recept skvěle funguje jako součást letní hostiny na zahradě. Ať už samotný, nebo jako dip k mnoha masům, či sýrům.
NUTRIČNÍ HODNOTY NA PORCI
- kalorie 40
- tuk 2,3 g
- nasycené mastné kyseliny 0.3 g
- cukry 4.6 g
- sůl 0.2 g
- bílkoviny 0.5 g
- sacharidy 4.7 g
- vláknina 0.9 g
Ingredience
- ½ svazku tymiánu (10 g)
- 125 g sušených meruněk
- ½ malé čerstvé červené chilli papričky
- extra panenský olivový olej
Metoda
Tymián vložte do hrnku a zalijte 150 ml vroucí vody z konvice, po 1 minutě tymián vyhoďte. Sušené meruňky vložte do mixéru. Rozpulte je, zbavte jádřinců a přidejte červenou chilli papričku, zakápněte 2 lžícemi extra panenského olivového oleje a přidejte špetku mořské soli.
Do mixéru nalijte vodu s tymiánem a mixujte, dokud nebude velmi hladký. Přelijte do pěkné servírovací misky, nechte vychladnout, přikryjte a uložte do chladničky, dokud nebude potřeba. Podáváme s pomalu pečeným jehněčím masem, citronovými bramborami a fazolemi.