Veganské palačinky. Pro zpestření palačinek můžete javorový sirup nahradit sirupem z lískových oříšků nebo jakoukoli jinou příchutí, kterou máte rádi. Pokud chcete, přihoďte nahoru polosladké čokoládové lupínky a palačinku přes ně přeložte, rozpustí se a uvnitř se roztečou.
Seznam ingrediencí
- ½ šálku sójového mléka
- ½ šálku vody
- ¼ šálku rozpuštěného sójového margarínu
- 1 lžíce cukru turbinado
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 šálek hladké mouky
- ¼ lžičky soli
Postup
Krok 1
Ve velké míse smíchejte sójové mléko, vodu, 1/4 šálku margarínu, cukr, sirup, mouku a sůl. Směs přikryjte a nechte 2 hodiny chladit.
Krok 2
Lehce vymažt pánev trochou sójového margarínu. Pánev zahřejte, dokud není horká. Do pánve nalijte přibližně 3 lžíce těsta. Těstem víříme, aby pokrylo dno pánve. Smažte dozlatova, obraťte a smažte na opačné straně.
Výživové údaje na jednu porci
- 268 kalorií
- bílkoviny 4,3 g
- sacharidy 35,6 g
- tuk 12,1 g
- sodík 295,4 mg
Recept na tyto rychlé palačinky je pro vegany tím pravým.