Vyrobte si křupavé pusinky, které budou působivým dezertem. V tomto receptu se místo vajec používá veganská aquafaba (nálev z cizrny).
- doba přípravy: 20 minut
- doba pečení: 1 hodina 15 minut
- počet porcí: 10 až 12 pusinek
Ingredience
- 400g plechovka cizrny
- 100 g cukru krupice
- sójová alternativa smetany a ovoce k podávání
Postup
Troubu předehřejte na 110 °C (90 °C s ventilátorem) a plech vyložte papírem na pečení. Cizrnu z plechovky slijte nad miskou, cizrnu si schovejte do jiného receptu. Pomocí elektrického šlehače šlehejte vodu z cizrny, dokud se nevytvoří měkké špičky (podobně jako u vaječných bílků).
Po troškách přidávejte cukr a za stálého šlehání šlehejte tak dlouho, dokud nezhoustnou a nezískají lesk. Tento krok je zásadní pro to, aby pusinky držely tvar. Budete šlehat až 10 minut, tedy mnohem déle než u tradičních pusinek.
Lžičkou nebo trubičkou rozetřete směs pusinek na plech po 8 cm velkých kapkách. Pečte 1 hodinu a 15 minut, dokud nebudou křupavé. Nechte vychladnout a pak na ně navrstvěte sójový krém a ovoce.