Veganské pusinky –⁠ recept

Veganské recepty

Vyrobte si křupavé pusinky, které budou působivým dezertem. V tomto receptu se místo vajec používá veganská aquafaba (nálev z cizrny).

  • doba přípravy: 20 minut
  • doba pečení: 1 hodina 15 minut
  • počet porcí: 10 až 12 pusinek

Ingredience

  • 400g plechovka cizrny
  • 100 g cukru krupice
  • sójová alternativa smetany a ovoce k podávání

Postup

Troubu předehřejte na 110 °C (90 °C s ventilátorem) a plech vyložte papírem na pečení. Cizrnu z plechovky slijte nad miskou, cizrnu si schovejte do jiného receptu. Pomocí elektrického šlehače šlehejte vodu z cizrny, dokud se nevytvoří měkké špičky (podobně jako u vaječných bílků).

Po troškách přidávejte cukr a za stálého šlehání šlehejte tak dlouho, dokud nezhoustnou a nezískají lesk. Tento krok je zásadní pro to, aby pusinky držely tvar. Budete šlehat až 10 minut, tedy mnohem déle než u tradičních pusinek.

Lžičkou nebo trubičkou rozetřete směs pusinek na plech po 8 cm velkých kapkách. Pečte 1 hodinu a 15 minut, dokud nebudou křupavé. Nechte vychladnout a pak na ně navrstvěte sójový krém a ovoce.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang