Tyto snadné veganské snídaňové muffiny s müsli a pekanovými ořechy jsou ideální pro přípravu předem a zmrazení v jednotlivých porcích pro rychlou ranní svačinu.
Příprava
- doba přípravy: 25 minut
- doba pečení: 25 minut
- počet porcí: 12 muffinů
Ingredience
- 150 g směsi müsli
- 50 g hnědého cukru
- 160 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 250 ml slazeného sójového mléka
- 1 oloupané a nastrouhané jablko
- 2 lžíce hroznového oleje
- 3 lžíce ořechového másla (my jsme použili mandlové)
- 4 lžíce třtinového cukru Demerara
- 50 g pekanových ořechů
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C (180 °C s ventilátorem). Formu na muffiny vyložte košíčky. V míse smíchejte 100 g müsli s hnědým cukrem, moukou a práškem do pečiva. Ve džbánu smíchejte mléko, jablko, olej a 2 lžíce ořechového másla a vmíchejte do suché směsi.
Rozdělte rovnoměrně do formiček. Zbylé müsli smíchejte s cukrem Demerara, zbývajícím ořechovým máslem a pekanovými ořechy a lžící je nasypte na muffiny.
Pečte 25 až 30 minut nebo dokud muffiny nenabydou a nezezlátnou. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 2 až 3 dny nebo je můžete zmrazit na 1 měsíc. Před podáváním dejte na chvíli do trouby.