Veganské snídaňové muffiny –⁠ recept

Veganské recepty

Tyto snadné veganské snídaňové muffiny s müsli a pekanovými ořechy jsou ideální pro přípravu předem a zmrazení v jednotlivých porcích pro rychlou ranní svačinu.

Příprava

  • doba přípravy: 25 minut
  • doba pečení: 25 minut
  • počet porcí: 12 muffinů

Ingredience

  • 150 g směsi müsli
  • 50 g hnědého cukru
  • 160 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 250 ml slazeného sójového mléka
  • 1 oloupané a nastrouhané jablko
  • 2 lžíce hroznového oleje
  • 3 lžíce ořechového másla (my jsme použili mandlové)
  • 4 lžíce třtinového cukru Demerara
  • 50 g pekanových ořechů

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C (180 °C s ventilátorem). Formu na muffiny vyložte košíčky. V míse smíchejte 100 g müsli s hnědým cukrem, moukou a práškem do pečiva. Ve džbánu smíchejte mléko, jablko, olej a 2 lžíce ořechového másla a vmíchejte do suché směsi.

Rozdělte rovnoměrně do formiček. Zbylé müsli smíchejte s cukrem Demerara, zbývajícím ořechovým máslem a pekanovými ořechy a lžící je nasypte na muffiny.

Pečte 25 až 30 minut nebo dokud muffiny nenabydou a nezezlátnou. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 2 až 3 dny nebo je můžete zmrazit na 1 měsíc. Před podáváním dejte na chvíli do trouby.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang