Jedná se o chutný, zdravý a vydatný recept na snídani. Kdo není vegan, může k toastům přidat smažená vejce a připravit si tak chutné vegetariánské jídlo.
Příprava
- doba přípravy: 10 minut
- počet porcí: 4 tousty
Ingredience
- 4 plátky celozrnného chleba
- 1 avokádo, rozpůlené a zbavené pecky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 ½ lžičky extra panenského olivového oleje
- ½ citronu, odšťavněného
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky cibulového prášku
- ½ lžičky česnekového prášku
Postup
Chléb opečte v toustovači nebo v troubě. Vydlabejte avokádo do misky. Přidejte petrželku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, cibulový prášek a česnekový prášek; rozmačkejte je šťouchadlem na brambory. Avokádovou směs rozetřete na každý kousek toastu.