Veganské lívance

Veganské recepty

Veganské lívance jsou stejně lahodné jako klasické lívance a ještě snáze připravitelné. Stačí vyměnit pár ingrediencí za jejich rostlinné alternativy a můžete si vychutnat tuto sladkou pochoutku bez výčitek.

V tomto univerzálním receptu na veganské nekynuté lívance bez mléka si můžete vybrat své oblíbené ořechy a sušené ovoce nebo je při každé přípravě obměňovat – buďte odvážní!

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 16 porcí

Výživové hodnoty na porci

  • kcal 177
  • tuk 9 g
  • nasycené mastné kyseliny 2 g
  • sacharidy 21 g
  • cukry 14 g
  • vláknina 1 g
  • bílkoviny 2 g
  • sůl 0,1 g

Ingredience

  • 140 g bezmléčné pomazánky
  • 140 g hnědého cukru
  • 2 lžíce zlatého sirupu
  • 175 g ovesných vloček
  • 75 g nasekaných ořechů podle vlastního výběru
  • 75 g sušeného ovoce (např. rozinky, sušené brusinky, nakrájené meruňky)

Postup

Troubu předehřejte na 160 stupňů a vyložte 20 cm čtvercovou formu nebo pekáč pečicím papírem.

V hrnci na mírném ohni rozpusťte pomazánku, cukr a sirup. Odstavte z ohně a přisypte ovesné vločky, nasekané ořechy a sušené ovoce. Směs přeneseme do formy a hřbetem lžíce uhladíme.

Pečte 30-35 minut, dokud těsto není lehce zlatavé a křupavé na okrajích. Před krájením na čtverečky jej nechte ve formě vychladnout. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až tři dny.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang