Nezbytná součást každé večeře, kterou si nyní lze vychutnat i ve veganské verzi. S pouhými pěti ingrediencemi a charakteristickou nadýchaností budou tyto upravené yorkshirské pudinky jistě hitem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 30 minut
Složení
- 225 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 300 ml neslazeného sójového mléka
- 100 ml teplé vody
- 8 lžic rostlinného oleje
Postup
Všechny ingredience kromě oleje přidejte do kuchyňského robotu se špetkou soli a rozmixujte dohladka. Těsto přelijte do džbánu, přikryjte potravinovou fólií a nechte 1 hodinu odpočívat v chladničce.
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Do osmi formiček na muffiny dejte lžičku oleje a vložte na 5 minut do trouby, aby se pořádně rozpálily. Vyjměte formičky z trouby a opatrně nalijte těsto do horkého oleje. Vraťte do trouby a pečte 25-30 minut, dokud nevykyne a nezíská sytě zlatavou barvu.
Výživové hodnoty na porci
- kcal 140
- tuk 4 g
- nasycené mastné kyseliny 0,4 g
- sacharidy 22 g
- cukry 0,2 g
- vláknina 1 g
- bílkoviny 4 g
- sůl 0,3 g