Veganské cupcakes – recept

Veganské recepty

Tyto veganské košíčky s máslovou polevou bez mléka a vajec jsou ideální pochoutkou k odpolednímu čaji nebo dopolední svačině.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

Základní ingredience:

  • 150 ml mandlového nebo sójového mléka
  • ½ lžičky jablečného octa
  • 110 g veganského másla
  • 110 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva

Ingredience na máslový krém:

  • 125 g veganského másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 1¼ lžičky vanilkového extraktu
  • několik kapek veganského potravinářského barviva

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Mléko a ocet rozmícháme v džbánu a necháme několik minut stát, aby směs trochu zhoustla.

Máslo a cukr šleháme elektrickým šlehačem, dokud se dobře nespojí. Přimícháme vanilku a pak po troškách přidáváme mléko, střídavě se lžící mouky. Vmícháme zbývající mouku, prášek do pečiva a špetku soli, dokud nevznikne krémové těsto.

Těsto rozdělíme do košíčkových forem, naplníme je do dvou třetin a pečeme 20–25 minut, dokud muffiny nejsou zlatavé a vykynuté. Necháme je vychladnout.

Připravíme si krém. Máslo, moučkový cukr a vanilku vyšleháme elektrickým šlehačem do světlé, krémové konzistence.

Směs rozdělíme do misek a obarvíme různými potravinářskými barvivy. Lžící nebo cukrářským sáčkem naneseme na vychladlé košíčky.

Nutriční hodnoty

  • 265 kcal
  • 12 g tuku
  • 37 g sacharidů
  • 30 g cukrů
  • 0,4 g vlákniny
  • 1 g bílkovin

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang