Domácí veganský parmezán

Veganské recepty

Tento jednoduchý vegan parmezán se skvěle hodí k těstovinám a dalším italským jídlům. Pro jeho přípravu není potřeba mixér ani jiný kuchyňský robot, ingredience stačí smíchat a je hotovo.

Příprava:

  • Čas celkem: 3 minuty

Ingredience:

  • ½ hrnku konopných semínek
  • ¼ hrnku lahůdkového droždí
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sušené mleté cibule
  • ¼ lžičky soli

Z uvedených ingrediencí vytvoříte zhruba 3/4 hrnku veganského parmezánu.

Postup:

Všechny ingredience jednoduše smíchejte a máte hotovo. Parmezán vydrží ve vzduchotěsné nádobě až 3 měsíce.

Výživové hodnoty na 1 lžíci vegan parmezánu:

  • 44 kcal
  • tuky 3,3 g
  • sacharidy 1,4 g
  • bílkoviny 3,1 g

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang