Jednoduchá polévka, kterou zvládne i kuchař-začátečník. Je vynikající a zasytí na dlouhou dobu, proto se hodí především jako rychlý oběd.
Fazole jsou skvělým zdrojem vegan bílkovin, které podporují růst svalové hmoty a rozvoj síly. Rychlá fazolová polévka tak dokonale zasytí a navíc tělu prospěje.
Příprava:
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem 45 minut
Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený
- 2 mrkve, nakrájené na kousky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce mletého kmínu
- špetka černého pepře
- 1 l zeleninového vývaru
- 4 plechovky červených fazolí (dohromady 1,6 kg)
- 1 malá plechovka kukuřice (125 g)
- 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
Recept je na 6 porcí.
Postup:
Krok 1: Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni. Cibuli, celer, mrkev a česnek restujte po dobu 5 minut. Okořeňte kmínem a černým pepřem a opékejte další minutu. Přilijte zeleninový vývar, 2 plechovky fazolí a kukuřici. Přiveďte k varu.
Krok 2: V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte 2 zbývající plechovky fazolí a rajčata dohladka. Vmíchejte do vroucí polévkové směsi, snižte teplotu a vařte 15 minut.
Výživové údaje na jednu porci:
- 410 kcal
- bílkoviny 21,9 g
- sacharidy 75,3 g
- tuky 5 g