Tyto makarony jsou skoro až neuvěřitelně krémové a „sýrové“, ačkoliv se pro jejich přípravu nepoužívá mléko ani skutečný sýr. Recept je na dvě velké nebo čtyři skromnější porce.
Příprava:
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience:
- 250 g makaronů
- 1 brokolice, rozebraná na růžičky (volitelné)
- 1 ½ lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 120 g nastrouhaných brambor
- 3 stroužky česneku, prolisované
- ½ lžičky mletého sušeného česneku
- ½ lžičky mleté sušené cibule
- ½ lžičky hořčičného prášku
- ½ lžičky soli
- špetka pepře
- ⅔ hrnku kešu oříšků
- 1 hrnek vody + podle potřeby
- ¼ hrnku lahůdkového droždí
- 2 až 3 lžičky jablečného octa
Množství vyjde na 2 velké nebo 4 menší porce.
Postup:
Krok 1: Makarony uvařte podle pokynů na obalu. Dvě minuty před koncem vaření přidejte brokolici.
Krok 2: V hrnci rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli a špetku soli a za stálého míchání restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.
Krok 3: Přidejte nastrouhané brambory, prolisovaný česnek, sušený česnek, sušenou cibuli, hořčici a sůl. Promíchejte a za stálého míchání vařte asi 1 minutu.
Krok 4: Přidejte kešu oříšky a vodu a promíchejte. Nechte směs projít varem. Vařte za stálého míchání, dokud brambory zcela nezměknou, asi 5 až 8 minut.
Krok 5: Směs opatrně přelijte do mixéru. Přidejte droždí a 2 lžičky octa. Mixujte, dokud směs nebude zcela hladká, asi 2 minuty. Pokud směs nejde snadno rozmixovat nebo pokud byste raději řidší konzistenci, přilévejte postupně vodu. Dochuťte solí, případně octem.
Krok 6: Nalijte omáčku do mísy s těstovinami. Dobře promíchejte a ihned podávejte.
Výživové údaje na jednu (menší) porci:
- 506 kcal
- tuky 21,7 g
- sacharidy 66,5 g
- bílkoviny 18,3 g