Tyto veganské cupcaky jsou vynikající, rychlé a snadné na přípravu. Lze použít různé druhy rostlinného mléka i extraktů, jelikož se hodí prakticky všechny. Ozdobit je lze jakoukoliv vegan polevou.
Příprava:
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 15 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience:
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 ½ hrnku mandlového mléka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnky cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky sody
- ½ lžičky soli
- ½ hrnku kokosového oleje, rozpuštěného
- 1 ¼ lžičky vanilkového extraktu
Uvedené ingredience vyjdou na 18 cupcaků.
Postup:
Krok 1: Předehřejte troubu na 175 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky (z uvedeného množství upečete 18 cupcaků).
Krok 2: Jablečný ocet smíchejte s mandlovým mlékem a nechte 5 minut odstát. Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V samostatné míse vyšlehejte mandlové mléko s octem, kokosový olej a vanilkový extrakt. Mokré přísady vlijte do suchých a míchejte, dokud se nespojí. Připravené košíčky naplňte těstem pomocí lžíce.
Krok 3: Pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut. Po vytažení z trouby nechte cupcaky vychladnout na mřížce. Po vychladnutí je potřete polevou dle vlastního výběru.
Výživové údaje na jednu porci:
- 152 kcal
- bílkoviny 1,5 g
- sacharidy 22,6 g
- tuky 6,4 g