Jednoduchý a zároveň velmi chutný koláč. Lze použít rýžovou nebo jinou než pšeničnou mouku. Dle libosti je možné přidat například čokoládové lupínky nebo ořechy.
Příprava:
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 45 minut
- Celkem: 1 hodina
Ingredience:
- 1,5 hrnku mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/4 hrnku kakaa
- 1 lžička sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/3 hrnku oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička octa
- 1 hrnek vody
Recept je na 8 porcí.
Postup:
Krok 1: Předehřejte troubu na 175 °C. Lehce vymažte obdélníkovou formu o rozměrech 23×13 cm.
Krok 2: Prosejte mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a sůl. Přidejte olej, vanilku, ocet a vodu. Smíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
Krok 3: Těsto nalijte do připravené formy a pečte při teplotě 175 °C po dobu 45 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Výživové údaje na jednu porci:
- 275 kalorií
- bílkoviny 3 g
- sacharidy 44,6 g
- tuky 9,7 g
- sodík 304,1 mg