Veganský čokoládový koláč

Veganské recepty

Jednoduchý a zároveň velmi chutný koláč. Lze použít rýžovou nebo jinou než pšeničnou mouku. Dle libosti je možné přidat například čokoládové lupínky nebo ořechy.

Příprava:

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina

Ingredience:

  • 1,5 hrnku mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/4 hrnku kakaa
  • 1 lžička sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 hrnku oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička octa
  • 1 hrnek vody

Recept je na 8 porcí.

Postup:

Krok 1: Předehřejte troubu na 175 °C. Lehce vymažte obdélníkovou formu o rozměrech 23×13 cm.

Krok 2: Prosejte mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a sůl. Přidejte olej, vanilku, ocet a vodu. Smíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

Krok 3: Těsto nalijte do připravené formy a pečte při teplotě 175 °C po dobu 45 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Výživové údaje na jednu porci:

  • 275 kalorií
  • bílkoviny 3 g
  • sacharidy 44,6 g
  • tuky 9,7 g
  • sodík 304,1 mg

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang