Podzim je za dveřmi a pokud nevíte, co s vaším houbovým úlovkem, můžete zkusit tuto výbornou krémovou polévku s houbami.
Ingredience:
- 1 lžička rostlinného másla
- 1 hrnek nakrájených hub
- 10 stroužků česneku (rozdrceného)
- 1/2 cibule (nakrájené na kousky)
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 3 hrnky zeleninového vývaru
- 2 hrnky rostlinného mléka
- 3 větvičky tymiánu
- pažitka na dochucení
- špetka kurkumy
- veganský sýr Veganline
Postup:
Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej nebo veganské máslo. Přidejte houby, česnek, cibuli, sůl, pepř a kurkumu. Smažte na oleji po dobu asi 10 minut.
Vlijte do hrnce zeleninový vývar a rostlinné mléko a přidejte tymián. Zamíchejte a přiveďte k varu, nechte lehce vařit asi 20 minut.
Polévku postupně mixujte – tak, že část odeberete, vložíte do mixeru a rozmixujete. Pokud máte raději větší kousky, nemixujte.
Polévku můžete podávat například s nastrouhaným veganským sýrem a pažitkou.
Dobrou chuť!
Pokud byste sběr hub chtěli spojit s návštěvou nového místa a víkendovým odpočinkem, stavte se na víkend v podzimní přírodě Kryštofova Údolí ve veganského Vitalpenzionu Novina. Okolní lesy jsou hub plné. 🙂