Vaříte často a rádi? Máte nějaký oblíbený veganský recept? Pak se můžete zúčastnit soutěže o NEJ veganský recept. Výsledkem může být podobná dobrota jako tyto lilkové pizzy se zapečenou zeleninou a veganským sýrem Veganline.
Potřebujete:
- 1 lilek
- rajčatový protlak
- řepkový olej
- sýr Veganline
- rajčata
- papriky
- okurku hadovku
- žampiony
- čerstvý hrášek
- kopr
- sůl
- 1 kg mrkve na mrkvovou šťávu
Postup:
Lilky nakrájejte na plátky, osolte z obou stran a nechte trošku vypotit – účelem je, aby se zbavily vody. Po 20 minutách pocení je osušte v papírovém ubrousku, potřete olejem, dejte na pečicí papír na plech a pečte v troubě na 180 stupňů asi 10-15 minut.
Proč je důležité pocení lilků, co všechno lilek obsahuje a jaký recept na plněný lilek, je ten nejlepší?
Poté potřete budoucí pizzy rajčatovým protlakem a naložte na ně nakrájenou zeleninu a sýr pro vegany Veganline. Zapékejte ještě dalších asi 10-15 minut.
Ozdobte je koprem a čerstvým hráškem. K pizze si můžete připravit mrkvovou zeleninovou šťávu, pokud tedy máte doma odšťavňovač.