Řepové brownies bez cukru s čokoládou

Řepové brownies bez cukru s čokoládou Řepa na sladko? Zní to neobvykle, ale i zelenina může být na sladký způsob moc dobrá. Zkuste recept na zdravé a chutné řepové brownies.

 

 

Ingredience:

Řepový korpus :

450g oloupané řepy
290g špaldové či jiné mouky
100g panely (přírodní sladidlo) nebo 50g agávového sirupu
1 balení prášku do pečiva bez fosfátů nebo 2 lžičky sody
200 ml rostlinného mléka (sojové, rýžové, mandlové, ovesné
50 ml slunečnicového oleje
troška skořice
troška soli
lesní ovoce
2 lžičky jablečného octa
čokoláda na vaření
kokosový olej
ovoce na ozdobu

Smíchejte všechny sypké ingredience, mezitím povařte řepu do měkka a rozmixujte ji s rostlinným mlékem, pak do ní přidejte i olej a jablečný ocet a vše smíchejte dohromady a nalejte na pečícím papírem vyložený plech, pečte 35 minut na 180 stupňů.

Poleva : Rozpusťte velkou čokoládu na vaření a 2 lžíce kokosového oleje a polejte s tím upečený řepový korpus a než vám čokoška zaschne, posypte ji ovocem.