Maceškový raw dort s lesní směsí

Maceškový raw dort s lesní směsíNení nad to si připravit jarní dort a ozdobit jej květinami, které právě rostou. Fantazii se meze nekladou, zkuste sedmikrásky, macešky, tulipány :)

Dortík je vegan a raw a také bezlepkový. Ten náš byl narozeninovým dortem a vyroben byl ve V.bistru v Brně. 

Ingredience: 

Na korpus : hrnek mandlí, asi hrnek čerstvých datlí (bez pecky samozřejmě) nebo datlové pasty, troška soli

Na krém: dva hrnky předem namočených kešu ořechů, agáve sirup (dle chuti, cca 3 lžíce), 3-4 lžic kokosového oleje, mražená ovocná lesní směs (asi 600g) a troška ,,ovocné vody" z lesní směsi

Korpus si připravte z rozmixovaných mandlí a čerstvých datlí, vzniklou hmotou vyložte formu a dejte chladit do lednice. Před přípravou krému je nutné, aby jste si nechali roztát mraženou lesní směs a také aby kokosový olej byl v tekuté formě. Nejdříve rozmixujte kešu ořechy, agávový sirup, kokosový olej a trošku ,,ovocné vody" z rozmražené lesní směsi. Vznikne vám růžový krém. Asi polovinu tohoto krému nalijte do dortové formy na korpus - tak vznikne světle růžová vrstva. Ve zbylém krému rozmixujte ovocnou směs, pro jistotu můžete přidat ještě jednu lžíci kokosového oleje. Tak vytvoříte tmavěji fialovou vrstvu, kterou nalijte na dort.

Na noc ho šoupněte do lednice (nebo alespoň na pár hodin, aby ztuhl). Pak dort vyndejte, dozdobte borůvkami, malinami, plátky mandlí a maceškami :)

A můžete slavit :)

Vegan.cz a V.bistro