Krémový ovocný puding z kokosového mléka a oleje

Krémový ovocný puding z kokosového mléka a olejeVykouzlete si jemnou a nadýchanou svačinku z kokosového mléka, kokosového oleje a ovoce.

 

 

Ingredience :

2,5 hrnku kokosového mléka (alespoň 2 plechovky) – použijte spíše tužší část, mléčnou vodu z plechovky vylijte
7 lžiček kokosového cukru nebo 5 lžic agávového sirupu
špetička soli
7 lžiček kukuřičného škrobu
1 lžička mleté vanilky
3 lžíce panenského kokosového oleje (rozpuštěného)
sušený kokos
1/3 hrnku kiwi
1/3 hrnku jahod
1/3 hrnku borůvek
meduňka
4 lžíce chia semínek

 

Celková doba přípravy: 15 minut

Postup: 

Do menšího hrnce nalijte 1/2 hrnku kokosového mléka, přimíchejte také cukr (sirup) a sůl, a na mírném plameni vše ohřejte tak, aby se cukr (sirup) rozpustil, občas zamíchejte.
Mezitím zbylé kokosové mléko důkladně promíchejte s kukuřičným škrobem - tak, aby v mléce nebyly hrudky. Vyberte si ovoce dle chuti – jahody, borůvky, kiwi, rozmixujte je každé zvlášť (ale můžete samozřejmě i dohromady) a připravte si každý druh do zvláštní mističky.

Sundejte hrnec s oslazeným zahřátým kokosovým mlékem z ohně a vlijte do něj zbylé kokosové mléko se škrobem, přitom míchejte. Až bude vše řádně promícháno, vraťte zpátky na sporák a míchejte dokud kokosové mléko neztuhne, může to trvat 30-60 vteřin. Jakmile pudding jednou ztuhne, už s vařením na plameni nepokračujte. Sundejte jej z plonty a smíchejte s vanilkou, kokosovým olejem, chia semínky, rozlijte do zvláštních mističek a pak přimíchejte ještě rozmixované ovoce – tak vám vzniknou tři příchutě.

Nechte pudingy ochladit na pokojovou teplotu a pak je dejte do ledničky na pár hodin. Dozdobte meduňkou (mátou), čerstvým ovocem a pochutnejte si. :)

Dobrou chuť !