Meruňkový raw dort s kokosovým krémem

Meruňkový raw dort s kokosovým krémemRecept na lahodný krémový meruňkový raw dort s velkými kousky ovoce, oříšky, kokosem.

 

 

Ingredience na menší dort o průměru 12 cm : 

KRUSTA :
1 šálek mandlí (alespoň na 2 hodiny namočené ve vodě)
lžička kakaa
půl šálku čerstvých vypeckovaných datlí
špetka  skořice
půl hrnku sušeného kokosu


MERUŇKOVÝ KRÉM :

1 šálek kešu ořechů (namočených na pár hodin do vody aby změkly)
2/3 šálku čerstvých odpeckovaných meruněk
3 lžíce kokosového oleje (měřeno v tuhém stavu)
3 lžíce kokosového krému
2 lžíce kokosového mléka
2-­3 lžíce agávového sirupu (případně datlového nebo javorového sirupu)
kousky nakrájených meruněk – nemixovat, přidat až do rozmixovaného krému


MERUŇKOVÁ VRSTVA :
2-3 meruňky
2 lžíce agávového či datlového sirupu

Postup :

Rozmixujeme postupně všechny ingredience potřebné na krustu. Pokud by byla hmota příliš hutná, přidáme trochu vody. Vše vložíme do dortové formy, a hmotu pečlivě uhladíme. Krustu pokryjeme vrstvou nakrájených meruněk na plátky a formu vložíme do lednice.

Krém připravíme rozmixováním všech ingrediencí , nakonec přidáme pořádné kousky ovoce, aby byl dort více šťavnatý. Pokryjeme ho vrstvou ovoce a vložíme na chvíli do lednice. Dejte si pozor, aby hmota nebyla příliš vodnatá a držela tvar.

Meruňkovou dřeň připravíme rozmixováním několika kousků meruněk s agávovým sirupem. Vylijeme ji na dort, pokryjeme dalšími plátky meruněk a vložíme do mrazáku přes noc. Ráno (či za pár hodin) podáváme.