Kokosový desert s malinami a Agarem

Kokosový desert s malinami a AgaremVynikající a osvěžující kokosový desert s Agarem, který je výbornou alternativou klasické želatiny. Výborně chutná a navíc i vydrží mnohem dále a neroztéká se ani při vyšších teplotách.

Suroviny:

4 šálky kokosového kokosového mléka
2 šálky cukru
9 lžiček agaru (v prášku)
3 šálky vody
1 čajová lžička vanilky
1 šálek čerstvých malin

 

Příprava:

V hrnci rozšleháme společně kokosové mléko, 1 šálek cukru a 5 lžiček agaru v prášku a přivedeme je k varu. Dbejte, aby se kokosové mléko nepřevařilo. Snižte teplotu na střední stupeň a za stálého míchání ohřívejte po dobu 3 minut. Nalijte směs do zapékací misky, nebo vyššího plechu na pečení a vložte na několik minut do chladničky.
Mezitím, v dalším kastrolku ušlehejte vodu, mandlový/vanilkový nebo kokosový extrakt, zbývající 1 šálek cukru a zbývající 4 lžičky agaru v prášku a přiveďte k varu. Po chvíli odstavte a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu. Hmotu lžící opatrně klaďte na spodní kokosovou vrstvu a rozetřete dohladka. Do svrchní vrstvy, která nyní bude rychle tuhnout, vkládejte maliny. Poté vložte na 1 hodinu do chladničky.
Po vychladnutí krájíme na kostičky nebo vykrajovátky vykouzlíme krásné tvary. Pak už jen zbývá vychutnat si tento lahodný dezert s přáteli. (Vhodné pro vegany i pro bezlepkovou dietu.)