Domácí RAW suky

Domácí RAW sukyDali byste si něco dobrého ? Přinášíme tip na přípravu domácích RAW suků (tyčinek) několika příchutí, které jsou stejně dobré jako ty v obchodech. Dochutit si je můžete jen a jen podle sebe.

 

 Co budete potřebovat? 

- mlýnek na mák či ořechy (s tím vám půjde dobře rozmixovat i sušené ovoce, které není předem namočené)
- kvalitního domácího robota (součástí robota často bývá mlýnek na všelicos )
- sušené ovoce – datle, fíky, meruňky, rozinky, broskve, hrušky (záleží na co v obchodě narazíte)
- ořechy – kešu, mandle, vlašáky, lískové,  sušený kokos
- vanilku, skořici, citronovou šťávu, citronovou kůru ,  nepražené raw kakao

A teď začíná ta největší zábava. Nasušené ovoce můžete do mlýnku dávat v podstatě jakkoliv za sebou, vyjede vám z něj hutná hmota, kterou si uhnětete do kuliček – placiček. Zkoušejte různé kombinace ovoce, které máte.

Bokem si připravte mističky s lehce namletými oříšky - ne moc na jemno, větší kousky pak lépe chutnají. Do misek si připravte i vanilku, skořici, kokos a další ingredience. Raw placičky v nich můžete obalovat a tím si svůj budoucí suk ochutit. Až dochutíte dle potřeby, prohnětejte v rukou, a můžete připravit menší kuličky, ze kterých uválíte suky. Kdyby se hmota moc lepila, lehce ji pokapejte vodou nebo ji obalte v oříšcích či kokosu.
Suk doporučujeme buď hned sníst, nebo dát na pár hodin do mrazáku, případně i usušit, pokud máte sušíčku.

A jaké kombinace jsou vážně dobré ?

Datle-meruňky-vanilka-kakao
Fíky-meruňky-skořice-kešu
Mandle-kokos-datle
Kešu-citronová šťáva-meruňky

Dobrou chuť :)

Recept: Hanka Pavlíčková  - Ořech v tráwě
Vyrobeno v :  V.bistro Brno