Cizrnový salát s řasou Wakame

Cizrnový salát s řasou WakameVýborný a osvěžující salát plný bílkovin (cizrna) a vitamínů s minerály, jejichž bohatým zdrojem jsou řasy Wakame. Ty obsahují vysoké množství zejména železa, vápníků a vitamínů C a B.

 

 Na 2 porce potřebujeme:

200 g cizrny
instantní řasy Wakame
paprika červená
paprika bílá
cibulka
rajčata
olivový olej
mořská sůl 
pepř
bazalka

Jako příloha jsou vhodné krutonky z oblíbeného pečiva nebo vařená tříbarevná rýže.

 

Příprava:
Cizrnu necháme přes noc naboptnat ve studené vodě a poté ji povaříme do měkka.
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme drobně nakrájenou papriku s cibulkou a kořením. Jakmile cibulka zezlátne, přidáme směs k cizrně.
Přimícháme nakrájená rajčátka (čerstvá, bez úpravy) a necháme chvilku odležet. 
Do misky vložíme kousky instantní řasy Wakame a zalijeme horkou vodou, necháme boptnat 5-10 minut. Jakmile jsou řasy měkké, slijeme je a přimícháme do salátu.


Salát je dobrý za tepla s rýží, nebo za studena s krutonky či opečenou bagetkou.