Pečené jablko s vanilkovým krémem a hřebíčkem

Pečené jablko s vanilkovým krémem a hřebíčkemTento recept možná některým z vás připomene dětská léta a chvíle strávené u táborového ohně. Tedy alespoň těm z vás, kteří si neopékali párek, ale jablko.  

Jemná chuť teplého měkkého jablka doplněná o sladkou chuť vanilkového krému vás potěší hlavně v chladných měsících roku. Příprava je navíc velmi jednoduchá a rychlá.

Na přípravu potřebujete:

čerstvá jablka
celý hřebíček
mletou skořici
mletou vanilku
třtinový cukr (nebo datlový, javorový či agávový sirup) 
rostlinné máslo (například alsan)
sojové mléko
veganský vanilkový puding (případně jahodový)

Do jablek napíchnete několik hřebíčků a lehce je posypete skořicí. Vložte je do pekáčku spolu s kostičkami másla a třtinovým cukrem a pečte jablka do změknutí (asi 15 minut) na 150°C. Mezitím co se jablíčka pečou si můžete vytvořit vanilkový krém ze sójového mléka a vanilkového pudingu. Postupujte podle pokynů na obale vašeho veganského pudingového prášku, krém dochuťte troškou skořice a ještě čerstvou vanilkou, rozlijte na talířky a posaďte do něj hotové upečené jablko.